Site icon DieHaber.Com

Türk Toplumu Platformu Birliği Hessen Derneği kuruldu

Almanya’da Türk Toplumunun çıkarlarını korumak amacıyla bir ihtiyaç olarak oluşturulan çatı kuruluşu Almanya Türk Toplumu Platformu Birliği (Almanya UTG) olma yolunda dernekleşme çalışmalarına hız verdi.

Bir araya geldiler

Türk Toplumunun, millet ayırımı yapmadan diğer tüm göçmenlerin uyumunu sağlayarak gelişimini sağlamak maksadıyla kurulan (Almanya UTG) dernekleşme çalışmaları çerçevesinde Hessen’de bir araya gelen vatandaşlar Türk Toplumu Platformu Birliği Hessen Derneği’ni oluşturdu.

İlk Başkan Müzeher Şimşek

Frankfurt yakınlarındaki Bas Vilbel City Hotel’de gerçekleştirilen genel kurul toplantısına başta Berlin Türk Cemaatı (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz olmak üzere, UTG RLP-BW Başkanı Mehmet Küçük, kurucu üye Ercan Özcan katıldı.
Toplantıda Türk Toplumu Platformu Birliği Hessen Derneği başkanlığına Müzeher Şimşek seçildi. Müzeher Şimşek Başkanlığı’ndaki Türk Toplumu Platformu Birliği Hessen Derneği ilk yönetim kurulu ise Nezahat Yiğit, Kezban Gazidemir, İsmail Doğan, Ekrem Demir, Levent Soydaş ve yedek üyeler Şaban Koç ve Hüseyin Gazi Demir’den oluştu. Başkanlık görevini üstlenen Müzeher Şimşek Hessen Eyaleti’nde faaliyet yapacak olan derneğinin kuruluş amacı ve hedeflerini şöyle açıkladı:  ‘Toplumsal dayanışma, diyalog ve kültür faaliyetleri. Almanca kursları, hukuk danışmanlığı, sosyal danışmanlık, sağlık danışmanlığı ve tercümanlık gibi yardımlar yapılacak”.
İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT 

Exit mobile version