Site icon DieHaber.Com

TÜRK MİMARLARIN ESERİYLE GURURLANDIK

TÜRK MİMARLARIN ESERİYLE GURURLANDIK

AVRUPA’NIN önemli finans merkezi Frankfurt’un yakınlarındaki Hattersheim’da Türk Yatırımcı Selim Balcıoğlu’nun girişimiyle tamamıyla Türk Mimar ve Mühendislerin projelendirdiği ve yine Türk Müteahhit firması tarafından inşaa edilen “House of Finance “ adlı finans merkezi binası projesine start verildi.

Görkemli bir törenle yapılan açılışa Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Zeynep Akkaş Çağlar, Ticaret Ataşesi Tansu Günendi ve Belediye Meclis üyelerinin yanısıra seçkin davetliler katıldı. Ataşe Tansu Günendi ve Ataşe Zeynep Akkaş-Çağlar, Türk Mimar ve Mühendisleri ile gurur duyduklarını vurgulayıp , projede yer alan ve çalışanları tebrik edip onlara teşekkür ettiler.

Güzel ve başarılı bir proje

Konukları selamlayan yatırımcı Selim Balcıoğlu, amaçlarının finans sektörün farklı alanlarını bir binada toplamak olduğunu açıklayarak, ‘Almanların disiplini ve üstün mühendislik yetenekleriyle, Türklerin atılganlık ve pratiklik yetenekleri neticesinde ortaya bu güzel eseri çıkartacağız” dedi.  Yatırımcı Balcıoğlu proje hakkında bilgiler verip sözlerini şöyle sürdürdü: ”Proje tasarımcısı ve yönetmeni Mimar Utku Külahçı ile Mimar Bora Türkay ve Mimar Barış Önal’ın da yer aldığı Türkiye, Avusturya ve Almanya’da faaliyet gösteren Paradigma Mimarlık ve 3PLEX Planungsbüro’nun ortaklaşa tasarladığı projenin mekanik müellifi Makine Mühendisi Abdullah Eldelekli, Statik müellifi ve yangın danışmanı İnşaat Mühendisi Tolga Karakaş, Elektrik müellifi Elektrik Mühendisi Halim Yıldırım, Yeminli Statik Kontrol Mühendisi ise Sait Diyap ”Önemli finans merkezi olacak Hattersheim’de 2000 m²‘lik arsa üzerine 3 kat olarak inşa edilecek House of Finance Merkezi’nde kiracılar arasında bölgenin en büyük bankası Nassauische Sparkasse, Axa Sigorta, Selcor Logistic, CDE gibi şirketler yer almakta. Yaklaşık 1200 m² kullanım alanına sahip ofis binasının hedeflenen açılışı ise Mayıs 2019’da olacak.

Her konuda bilgi ve söz sahibi olduk

Açılışa katılan Almanya Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği 2. Başkanı Bülent Aydın, ‘Yarım yüzyıl önce çoğunun işçi olarak Almanya’ya göç eden vatandaşlarımız artık işveren konumuna geldi, her konuda bilgi ve söz sahibi oldular. Bu proje bizim Almanya’da kendi kendimize yettiğimiz ve nitelikli işler yapabileceğimizin kanıtıdır. Artık her yerde ön planda çalışmalar yapabiliyoruz ‘ diyerek memnuniyetini belirtti.  İsa DEVEÇEKEN/ HATTERSHEİM

Exit mobile version