Site icon DieHaber.Com

Türk kızına ırkçı saldırı

Zara Secret

FRANKFURT’TA yaşayan ve Almanya’nın en tanınmış Türk sosyal medya fenomenleri arasında yer alan Zara Todil (25), trende ırkçı bir saldırıya maruz kaldı. Giessen’de çalışan ve iş dönüşü Frankfurt’a dönen Zara Todil, “Bir anda saldırdı. Çok korktum. Hala olayın şokunu yaşıyorum” dedi. Özellikle son dönemlerde Müslümanlara dönük saldırıların arttığına dikkat çeken Zara Todil, “Sıra bana mı geldi diye düşündüm. Büyük tehlike atlattım” diye konuştu.

İNCİL İLE DÖVDÜ

KENDİSİNE saldıran kişinin daha trende takibe başladığını anlatan Todil, “Normal bir yolcu sandım, iki sıra önündeki bir koltuğa oturdum. Kendi kendine söyleniyordu. Ama kulaklık ile müzik dinlediğim için neler söylediğini duymadım. Sonra birden bire ayağa kalktı ve elindeki kitapla başıma ve yüzüme vurmaya başladı. Resmen şok geçirdim. Sağ gözümün üzerine ve alnıma vurdu kitapla. Canım çok yandı. Bana vurduğu kitabı göstererek, ‘İşte İncil. Müslüman or…’ diyerek hakaret ettiğinde, elindeki kitabın bir İncil olduğunu farkettim” dedi.

YALNIZ DIŞARIYA ÇIKAMIYOR

SALDIRGANIN hakaretlerini sürdürdüğü gibi ırkçı söylemlerde bulunan saldırganı trenden iner inmez şikayet ettiğini belirten Zara Todil, “Polisler hemen gözaltına aldı” diye konuştu. Olayın hala şokunu yaşadığını, doktor tedavisi gördüğünü söyleyen Zara Todil, “Yalnız dışarı çıkamıyorum. Yanımda birisinin olması şart” dedi. Polis saldırıyı doğrularken, olayla ilgili yaralama iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Zara, ”Bu kişi benim Müslüman olduğumu nasıl anladı? Herhalde beni uzun süre takip etti” yorumunu yaptı. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version