Site icon DieHaber.Com

Türk işadamları fuardan memnun

Almanya’nın Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Frankfurt’ta düzenlenen kâğıt, yazı gereçleri ve büro malzemeleri fuarı Frankfurt Paperworld 2018’e katılan Türk firmalarını görevine başladığı ilk gün olan Ekonomi Ataşesi Tansu Günendi ile birlikte ziyaret etti.
Türk firmalarının yetkilileri iş görüşmelerinden genel olarak memnun olduklarını, fuarda gerçek alıcıların yer aldığını ve firmaların prestijlerini ortaya koyduklarını ifade ettiler. Türkiye’nin kırtasiye sektöründe varlığını gün geçtikçe artırdığını ifade eden Türk işadamları, “Gururla söyleyebiliriz. Türkiye lojistik hız ve siparişlerde hacim sınırı olmaması yönüyle ön plana çıkmaktadır, ayrıca inovasyon, tasarım ve markalaşmaya önem veriyoruz” diyerek Türk firmalarının artık bu özellikleriyle de dikkat çekmeye başladığını sözlerine eklediler.

Türk firmaları gururlandırıyor

Türk firmalarının dünya çapında işler yapıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Burak Karartı, “Şirketlerimizin böyle önemli fuarlarda etkili bir şekilde yer almaları bize gurur veriyor. Başkonsolosluk olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için firmalarımızı ziyaret ediyoruz. Ülkemizin ekonomisi ne kadar güçlü olursa, devletimizin temsilcisi konumundaki bizler de kendimizi görev yerlerimizde o kadar güvende ve rahat hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Kâğıt ve büro malzemeleri sektöründe son yıllarda tasarım ve teknoloji odaklı çalışmaların öne çıktığını ifade eden Karartı, artık Türkiye’de üretilen ürünlerin ucuz olmaları nedeniyle değil, kalitelerinden ötürü tercih edildiğini; bunun da markalaşma açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Gümrükçülerin gereksiz aramaları can sıkıcı Bazı Türk firmalarının yetkilileri ise Başkonsolos Karartı’ya Alman gümrük yetkilileri ile yaşadıkları sorunları anlattılar.

Türk iş adamları, şirketlerinin stantlarında Alman gümrük memurları tarafından gerekçesiz arama yapıldığını, taklit ürün sergiledikleri iddiasıyla Alman makamlarınca baskın şeklinde aramalara maruz kaldıkları şikayetinde bulundular. Bu tür uygulamanın yanlış olduğunu ve Türk firmalarının sıkıntılarının giderilmesi için gerekli mercilerle irtibat kurulacağını vurgulayan Başkonsolos Karartı ve Ataşe Günendi, Alman makamlarıyla temasa geçeceklerini belirterek, böyle sorunların yeniden yaşanmamasını sağlamak için önlem alacaklarını söylediler.
Fuara katılan 53 Türk firmalarını İstanbul’dan gelen fuar görevlisi Kübra Aslan ile ziyaret eden Başkonsolos Karartı ve Ataşe Günendi yetkililerden bilgi aldılar. Karartı kırtasiye sektöründeki Türk firmalarının fuara gösterdikleri ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kırtasiye Fuarı’nın yanısıra Hristiyan dünyasına yönelik mevsimlik süslemeler alanındaki en son ürünlerin görücüye çıktığı Christmasworld 2018 ile el yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu ve çeşitli kağıt, boya, inci gibi malzemelerle üretilmiş farklı tasarımların sergilendiği CreativeWorld 2018 fuarları da yoğun ziyaretçi akınına uğradı. 4 günde 50 bine yakın ziyaretçi
Frankfurt‘ta 27-30 Ocak 2018 tarihleri arasında bu yıl 25’incisi organize edilen dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasite ve ofis malzemeleri fuarında 58 ülkeden 1525 katılımcı ürünlerini görücüye çıkardı. Fuarı çoğu Almanya dışından gelen 50 bine yakın kişi ziyaret etti. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version