Site icon DieHaber.Com

Türk Hava Yolları, Nürnberg’de 50. Kuruluş Yılını Kutluyor

Türk Hava Yolları

Türk Hava Yolları, 1973 yılından bu yana Nürnberg’i İstanbul’a bağlayan önemli bir hava yolu şirketi haline geldi ve dünya çapındaki bağlantı seçenekleriyle uluslararası merkez İstanbul’a çok sayıda günlük uçuş sunuyor. 2022 yılında, yaklaşık 210.000 yolcu Türk Hava Yolları’nı tercih etti.

Nürnberg Havalimanı’nda gerçekleştirilen mini kutlama etkinliğinde, Türk Hava Yolları Nürnberg Genel Müdürü Abdullah Ömer Çelik şunları söyledi: “50. yılını Nürnberg’de kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu önemli işbirliği için Albrecht Dürer Havalimanı yönetimine özellikle teşekkür etmek istiyoruz.” Havalimanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe ise, “Türk Hava Yolları insanları bir araya getiriyor ve havalimanı ile tüm metropol bölgesi bu güçlü büyümeden faydalanıyor.” dedi.

Aile nedenleriyle seyahat eden yolcuların yanı sıra, iş ve şehir seyahatleri yapan yolcular da artık Türk Hava Yolları’nın İstanbul bağlantısını tercih ediyorlar. Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları, Airbus A321 veya Boeing 737 uçaklarıyla günde üç kez Nürnberg’den İstanbul’a uçuş gerçekleştiriyor. Ayrıca, ticaret fuarları sırasında 289 koltuklu Airbus A330 ile daha büyük uçaklarla da hizmet veriliyor. Özellikle Asya, Afrika ve Orta Doğu’ya seyahat eden yolcular, havayolunun geniş bağlantı ağından faydalanıyorlar.

1970’li yıllardan başlayarak, Türk Hava Yolları ile Nürnberg Havalimanı arasındaki uçuşlar uzun süreli bir işbirliğinin başlangıcı oldu. Türk Hava Yolları, 1975/76 kışından itibaren haftada bir cumartesi günleri paket tur seferleri düzenlemeye başladı. 1976 yazından itibaren ikinci haftalık bağlantı başlatıldı ve 1988’de üçüncüsü eklenerek 1991’den itibaren İstanbul’a haftada dört kez düzenli tarifeli seferler düzenlendi.

Yolcu sayısı hızla arttı ve 1990’ların ortalarından itibaren yıllık yolcu sayısı 80.000’in üzerine çıktı. Özellikle yaz tatil döneminde İstanbul’a ek seferler düzenlenerek sadece İstanbul’a değil, diğer destinasyonlara da hizmet verilmeye başlandı. Şimdiye kadar en iyi yıl, yaz aylarında dört günlük bağlantılar ve 230.000’den fazla yolcu ile 2019 yılı oldu.

50. yıl kutlamaları için ayrı bir törenin yapılacağı belirtildi.

Exit mobile version