Site icon DieHaber.Com

Türk bankacılar Frankfurt'ta buluştu

Almanya’nın finanz merkezi Frankfurt şehrinde Türk bankalarını bir araya getirmek amacıyla Türkiye Merkez Bankası’nın organize ettiği geceye yoğun ilgi oldu.

Bu yıl 36.’sı yapıldı

Bu yıl 36.’sı yapılan ve  TC Merkez Bankası, İşbank, Ziraat Bankası, Akbank, Denizbank, Oyak Anker Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, DHB Bank, Garanti Bankası’nın desteğiyle Mariott Hotel ‘de düzenen geceye çoğunluğu banka ve finans dünyasından 400’e yakın davetli katıldı..
Geceye katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı 36 yıldan bu yana devam eden organizasyonun geleneksel hale geldiğini vurgulayarak, geniş katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Frankfurt’un dünyanın en önemli banka ve finans merkezi olduğunu vurgulayan konuşmasında Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda soğuk rüzgarlar estiğinide dile getiren Başkonsolos Karartı, “Almanya ile Türkiye arasında tarihe dayalı bağlar güçlüdür. Almanya’da ciddi bir ekonomik potansiyel oluşturan Türk işverenler ciddi sayıda ülkede istihdamda yaratıyorlar. Almanya ile Türkiye arasında ekonomik ve ticaret alt yapısı çok güçlü olup, vatandaşlarımızın Alman ekonomisine yüksek düzeyde katkısı bulunmaktadır. Dostluk ve ticari bağlar yanında Almanya’da yaşayan 4 milyona yakın vatandaşımızla insani bağlarımız bulunuyor. Bu ilişkilerin değerine inanan herkesin kamu oyuna yapıcı mesajlar vermesini dilerim. Almanya’daki Türk bankaları gerek Almanya’daki çalışmaları gerekse Türkiye ile birlikte çalışmalarıyla Türk ve Alman ekonomisine önemli katkı yapmaktadırlar” diyerek  konuşmasında Türk bankacılığının Almanya’daki çalışmalarını övdü.

Konuşmacı katılamadı

Gecede konuşma yapması planlanan Frankfurt Belediyesi Ekonomi Encümeni Markus Frank’ın acil bir görev nedeniyle katılamadığı ve gönderdiği Türkler’in başarılarından bahsettiği ve Türk kökenli vatandaşların çalışkan ve başarılı olduklarının yer aldığı mesajında, “Türk ve Alman toplumu uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirmektedir” sözleri yer aldı.  Darmstadt Alman Müzik Grubu’nun müzikleriyle geceye neşe kattığı etkinlikte  bankacılar, “Türkiye Almanya arasındaki kriz atlatılacak. Esen soğuk rüzgarların yerini alacak sıcak rüzgarla kazanan iki taraf olacak ” dediler.
Türk bankacılar,  Alman ve diğer ülke mensubu finanz ve iş dünyasından konuklarıyla dostluklar pekiştirip, ikili görüşmelerle Türkiye’nin ekonomisinin ve Türk bankacılığının iyi bir düzeyde ve güvenilir olduğunu ifade ederek, Almanya’daki Türk bankalarına birlikte çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiklerini belirtip “Türk bankacılığı ve ekonomisi iyi yolda ” görüşünde olduğunu ifade ettiler. Etkinlikte Türk yiyecek ve içecekleriyle süslü zengi mönü ikramı yapıldı. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version