Site icon DieHaber.Com

Türk-Alman Tıp Günleri start aldı

Türkiye’den başta Bursa  Uludağ Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi , Mersin, Antalya ve Ankara Üniversiteleri’nin yanısıra Türkiye ve bir çok Avrupa ülkelerindeki üniversitelerinden doktor ve profesörlerin katıldığı etkinlikte misafirleri selamlama konuşmasında Türk Alman Sağlık Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, “Almanya ve Türkiye’deki üniversitelerden rektörler düzeyinde katılımı gerçekleştirdiğimiz Türk-Alman Tıp Günleri Sempozyumu’na konularında uzman olan bilim adamlarıda gelerek katkı verecekler. Ayrıca Türkiye’den Sağlık Turizmi ile ilgili katılımda yer almaktadır” dedi.
İki gün boyunca sürecek tıp günleri etkinliklerine Alman Tabibler Birliği ve Serbest Çalışan Doktorlar Birliği temsilcilerinin de katılacağını bildirirken, Türk medyasının yanında çok sayıda Alman medya mensuplarının büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.

Etkinlikler Giessen Üniversitesi’nde

Giessen Üniversite Kliniği’nde Türk Alman Sağlık Vakfı’nın önderliğinde yapılan sempozyuma ev sahipliği yaptıkları için memnuniyetini dile getiren  Giessen Justus Liebig Üniversitesi’nin Hindistan kökenli Rektörü Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, kendilerine destek veren Hessen Eyaleti’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Özellikle başta başkanları Dr. Yaşar Bilgin olmak üzere Türk Alman Sağlık Vakfı’na ve Türk ve Alman doktor ve profesörlerin sağlık alanındaki özverili çalışmalarına çok çok teşekkürler. Sağlık alanında çok önemli olan bilimsel çalışmalara katılmaktan mutluyum. Sağlık alanında üniversitelerin işbirliği kurmasına sevindim, desteklerimi sürdüreceğim. Amacımız Türk ve Almanlar arasındaki ilişikileri geliştirmek, uyumlu bir yaşam sağlamaya yardımcı olmak” dedi. İsa DEVEÇEKEN/ GİESSEN
Exit mobile version