Site icon DieHaber.Com

Turgut Yüksel’den seçim etkinliği

Turgut Yüksel’den seçim etkinliği

ALMANYA’NIN Hessen Eyaleti’nde 28 Ekim Pazar günü yapılacak olan eyalet milletvekili seçimlerinde partisi Sosyal Demokrat Parti SPD’den tekrar aday gösterilen Turgut Yüksel seçim etkinliği düzenledi.
Frankfurt’ta Türk ve Türk kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Gallus semtinin SPD’li adayı Turgut Yüksel Gallus Saalbau’da organize ettiği müzikli yemekli gecede, kendisini tanıtıp, neler yapacaklarını açıklayıp oy desteği istedi. 2008 yılından beri milletvekili olduğu Hessen Eyalet Parlamentosu’nda başta Türkler olmak üzere göçmenlerin sorunlarına eğildiğini vurgulayan Turgut Yüksel SPD Eyalet listesinin 19 sırasında yer alıyor.
Turgut Yüksel, Frankfurt’ta Ana Gar ve kent merkezi ile Gutleut, Gallus, Westend, Dornbusch, Eschersheim ve Ginheim mahallelerini kapsayan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Hessen Eyaleti 36. Seçim Bölgesi’nde de doğrudan aday. Almanya Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, KUBİ Başkanı Arif Arslaner, TSD Başkanı Halil Özak ile Mühendis Hasan Taşkın ve Hüseyin Sıtkı ve Arif Arslaner’inde içinde olduğu büyük bir grubun desteğini alan sosyal pedagog Turgut Yüksel ,” Tekrar seçilirsem kiraların ödenebilir bir seviyede olmasını , eyalet hükümeti desteğinde herkese yetecek konut yapılmasını, okullarda öğretmen açığının giderilmesi için çalışacağım” diyerek okullarda Türkçe, Arapça ve Yunanca dillerinin ikinci veya üçüncü seçmeli yabancı dil olarak kabul edilmesini isteyeceğini söyledi.

Müziklerle coştular

Gallus Saalbau’da sahne alan Dans Grubu KHD-KOLO’nun dansları ve Rapçı Natty’nin gösterisiyle renklenen etkinlikte Ethnotalia &Prosecos yaptıkları Türkçe, Yunanca ve Zazaca müziklerle beğeni topladılar. Müzikke coşan Turgut Yüksel, Hessen Eyalet Milletvekili Mürvet Öztürk ve konukları ile halay çekip dakikalarca sirtaki yaptı. Etkinlikte Türk ve Yunan yiyecek ve içecekleri sunuldu.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT
Exit mobile version