Site icon DieHaber.Com

Tuğçe’ye vefa borcu için salona koştular

Almanya’da 3 yıl önce, tacize uğrayan iki Alman kızını kurtaran ve daha sonra Sırp asıllı bir genç tarafından tek yumrukla öldürülen Tuğçe Albayrak, Gelnhausen kentinde düzenlenen bir programla anıldı. Tuğçe Albayrak Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye Futsal Milli Takımı ile Hessen Eyalet Karması salonda karşı karşıya geldi.

Tuğçe Albayrak’ın annesi Sultan, babası Ali, ağabeyleri Ulaş ve Doğuş’un da hazır bulunduğu Gelnhausen’daki programa Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hesssen Eyalet Hükümet Sözcüsü Bernd Hessen Eyalet milletvekilleri İsmail Tipi (CDU) ve Turgut Yüksel (SPD) de katıldı.

BAŞKONSOLOS KARARTI: “CESARETİN SİMGESİYDİ”

Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, programda yaptığı konuşmada, Tuğçe Albayrak’ı insani cesaretin simgesi olarak adlandırdı. Başkonsolos Karartı, “Tuğçe bize cesaretiyle örnek olmuş, her türlü riske karşı kaba gücün karşısında olmamız, doğru olanın yanında olmamızı ve korunmaya muhtaç olanı savunmak gerektiğini göstermiştir” dedi.
Başkonsolos Burak Karartı, her zaman Albayrak ailesinin yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.

CENK TOSUN’UN FORMASI 500 EURO’YA SATILDI

Türkiye Futbol Milli Takımı’nın Hessen Eyalet Karması’nı 5-2 yendiği dostluk maçının devre arasında gazeteci İsmail Erel tarafından temin edilen milli futbolcu Cenk Tosun’un Hırvatistan maçında gol attığı forma açık artırmaya çıkarıldı. Tuğçe Albayrak Derneği adına yapılan açık artırmada 500 Euro veren Koblenzli Türk işadamı Zeki Akcan, formayı satın aldı.
Ayrıca eyalet milletvekili İsmail Tipi de, Almanya Milli Takım futbolcularının tek tek imzalarının bulunduğu Almanya milli takım formasını 300 Euro vererek satın aldı.
Pazar günkü seçimlerde Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Muhsin Şenol, Tuğçe kitabını yazan İsmail Erel’den imzalı kitap satın aldı.

HERKES SEFERBER OLDU

Hessen Hükümet Sözcüsü Michael Busser, Tuğçe Albayrak’ın cenaze törenine de katıldığını hatırlatarak, Tuğçe adının şiddetle mücadele konusunda bir sembol haline geldiğine vurgu yaptı.
Tuğçe Albayrak Derneği Başkanı Bernd Barutta ise, programa gelenlere teşekkür etti.
Tuğçe Albayrak’ı anma gecesinde ailenin yakınlarından Yasemin Çapri ve eşi Murat Çapri misafirlerle yakından ilgilendi. Dostluk maçı sonrası Türkiye Futsal Takımı ve davetliler için Eda Catering tarafından yemek ikram edildi. Seyfi ALP/GELNHAUSEN

Program boyunca eşinin yanında oturan Tuğçe Albayrak’ın annesi Sultan Albayrak duygusal anlar yaşadı.



Exit mobile version