Site icon DieHaber.Com

Tiyatro Frankfurt'un yeni sezon startı

Gelecekte de oyunlarını gösterime sunacağı Frankfurt’un tarihi Gallus Tiyatro Salonu’nda bir basın toplantısı yaparak yeni sezondaki oyunları ve gelecekteki çalışmaları üzerine bilgiler veren Tiyatro Frankfurt Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu,”Gallus Tiyatrosu o kadar sıcak bir tiyatro. Türk Tiyatrosu’na da 2008 yılında kapılarını açmış bir salon. O zaman bir çocuk tiyatrosu oynamıştı. Beşincisi düzenleyeceğimiz Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde son dört yılda da Türkiye’den gelen oyunlarına ev sahipliği yapan Gallus Tiyatrosu ile birlikte projeler yapacağız, tiyatro salonunda festivalde olduğu gibi diğer günlerde de bazı oyunlar gösterilecek” diye konuştu.

Tiyatro Frankfurt Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu

Kellecioğlu, Tiyatro Frankfurt’un kendini yenilemeye, geliştirmeye ve yükseltmeye, daha iyisini, daha güzelini tiyatro adına halka göstermeye devam ettiğini belirtti.

Uyuma katkı hedefleniyor

Toplantıda hazır bulunan Gallus Tiyatro Müdürü Winfrled Becker ile Program Müdürü Heike Bonzelius, Türk tiyatrosunu ağırlamaktan salonun festival boyunca tıka basa dolu olduğunu görmekten mutlu olduklarını söylediler.
Gallus’un işçi ve yabancıların yoğun olarak yaşadığı bir semt olduğunu vurgulayan Tiyatro Müdürü Becker, ” Tiyatro salonumuzda 70’li yıllarda Türkiye’den gelen Türk müzik sanatçıları da konserler vermişti. Amacımız önceki yıllarda olduğu gibi başarılı orjinal Türk tiyatrolarını Almanca üst yazılı olarak Türkçe olarak gelecekte de Frankfurtlulara gösterip, sevdirmek. Son günlerdeki iki ülke politikacıların soğuk demeçlerine rağmen Tiyatro ile Türk ve Alman halkını daha da yakınlaştırmak, dost olmalarını sağlamak. Türk Alman kardeşliğini , dostluğunu sanatla kalplerde koruyup yaşatmak ” diyerek gelecekte Tiyatro Frankfurt ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Yönetmen ve oyuncular hazır bulundu

Toplantıda hazır bulunan Senarist, yazar, yönetmen Zeynep Yıldız, Oyuncu ve yönetmen Emrah Elçiboğa, oyuncu ve yönetmen Nurten İnan ve oyuncu Çiğdem Özkurt-Spickermann’da yaptıkları konuşmalarında Frankfurt’ta bulunmaktan gelecekte de Tiyatro Frankfurt ile birlikte çalışacakları için mutluluk duyduklarını söylediler.

Yeni sezona Koblenz’de start verilecek

Tiyatro Frankfurt’un 2017/18 sezon açılışını Koblenz’de 240 yıllık Koblenz Şehir Tiyatro’sunun tarihi bir salonda 23 Eylül Cumartesi günü saat 19:30’da “Fanus” oyunu ile yapmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını belirten Kamil Kellecioğlu, “Oyunda ilk olarak tiyatro ve dizi oyuncusu Emrah Elçiboğa ve oyunun senaristi Vedat Diri’nin sahne ekibine katılmasıyla seyircinin karşısına güçlü bir ekiple çıkacağız. Yeri gelip kahkahalara boğulacağınız, yeri geldiğinde gözlerinizin dolacağı oyunda en önemlisi kendinizden bir şeyler bulacaksınız ” diye konuştu. Tiyatro Frankfurt 1 ve 14 Ekim’de Frankfurt Gallus Tiyatro’da senarist yazar Zeynep Yıldız’ın yazıp sahnelediği “Üstü Kalsın ” oyunu sergileyecek. Yeni sezonda arasında çok sayıda çocuk oyunlarınında olacağı Türk Tiyatro grupları oyunlarını Frankfurt’tada göstecekleri bildirildi .

Zengin kadro ile Fanus

Vedat Diri’nin kaleme aldığı sanat yönetmenliğini Ayla Algan’ın yaptığı , Kamil Kellecioğlu yönetmenliğinde sahnelenen “Fanus” ilk olarak 2016 yılının Aralık ayında Gallus Tiyatrosu’nda , daha sonrada Rüsselsheim ve Aschafffenburg’da sahnelenmişti. Sunay Çalışkan, Metin Can Ayduran, Çiğdem Özkurt-Spickermann, Nurten İnan, Handan Tiraş, Filiz Karagöz, Samet Akkoyunlu, Serdar Sert, Haydar Akarsu, Emrah Elçiboğa ve Kamil Kellecioğlu’nun sahne aldığı oyunun teknik ekibi ise Hüseyin Özcan ve Nazife İlhan’dan oluşuyor.
Exit mobile version