Site icon DieHaber.Com

THY logosu ile Facebook'ta tuzak

Facebook sayfalarında kısa bir süre önce 84. Yıl dönümünü kutlayan THY’nın logosu da kullanılarak ücretsiz bilet verdiği yönünde bir paylaşım yayılarak, Facebook kullanıcıları virüslü tuzaklı sayfalara yönlendiriliyor.
Şikayetler üzerine THY, 84. Kuruluş yıldönümünde bilet hediyesi verilmediği, söz konusu kampanyada yönlendirilen sayfanın THY resmî sayfası olmadığını da ifade ederek açıklama yaptı. Facebook sayfasında da yer verdiği açıklama da THY,” Bu anket çalışması bir dolandırıcılık girişimi. Türk Hava Yolları’nın 84. Kuruluş yıldönümü ile ilgili bir kampanyasının, tıklanacak olan sayfası resmi THY sayfası kesinlikle değildir ” denildi.
Dava açılıyor Açıklamayı kendi Facebook sayfasından da paylaşan THY’nin Avrupa Hukuk Sorumlusu Mustafa Çiçek,” Bu gerçek dışı paylaşımlar yaparak THY mağdur eden kişi veya kurumlar hakkında araştırmalarımız sürüyor. Suçluları belirleyip dava açacağız” dedi ve THY ‘nın sayfalarından “Çeşitli sosyal medya platformlarında Türk Hava Yolları A.O. tarafından düzenlenmiş olarak görünen ve kurum adına hediye bilet teklif eden sahte anket paylaşımlarının yayıldığı tespit edilmiştir.
Bahsi geçen anketler oltalama (phishing) yöntemleri ile bilgi elde etmeye yönelik kötü amaçlı paylaşımlardır. Resmi web sitemizde veya sosyal medya kanallarımızda yayınlanmadığı takdirde ilgili anket paylaşımlarına itibar edilmemesi önemle rica olunur” denilerek uyarıcı bilgiler verdi. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version