Site icon DieHaber.Com

Fenerbahçe temposuz ve zevksiz bir maç seyrettirdi

Yine buna rağmen iki duran toptan olmak üzere 3 gol atabildi. Ama yine futbol bize şunu gösterdi, hakem bitti demeden oyun bitmez. 90. dakikaya kadar 3-2 önde olan bir takım nasıl olurda kendi sahasında +5’de gol yer.
Eski takımında 17 gol 9 asistle oynayan bir Guliano kayıpları oynuyor, Hasan Ali’nin gereksiz faul yapması ve Kameni’nin Süpermen gibi ceza sahasında sağa sola uçması gol yemelerini sebep oldu. Bu işin görünen tarafı.
Peki o gole kadar neden Fenerbahçe tehlikeli bölgede faul yapıyor, neden topu ilerde tutamıyor, neden taktik faullerle zamana oynamıyor, neden sahada tek sorumluluk alan topu ayağında tutabilen Valbuena’yı oyundan alınıyor böyle bir çok neden sayabilirim.
Asıl sorun ne biliyor musunuz?
Fenerin hala bir stratejisi olmaması pas yapamaması buna da olmayan bir maç ritmini eklerseniz her maçta saç baş yoldurursunuz.
Bir önemli faktörde Fener’in yaşlı bir takım olması. Dolayısıyla tempolu oyunu uzun süre oynatamıyorsun bunu da diğer takımlar biliyor ve ona göre bir taktikle oynuyorlar.
Kayseri 3-1’den sonra Fenerbahçe’nin temposunun düştüğünü ve kendi sahasına çekildiğini gördü hemen forveti üçledi bu öngörüsünün karşılığını da aldı.
Sevgili okurlarım, Aykut hoca bu gidişe acil çare bulmalı. Bu sezon ortalama 2 gol yiyen bir Fenerbahçe var. Bu olmamalı, bunun için Fener’in gençleşmesi lazım.
Atletik pas yapabilen bir takım kurulmalı aralarına da iki bilemediniz üç tecrübeli futbolcuyu da serpiştirirseniz hem ligde hem de Avrupa da rekabet edecek hale gelirsiniz.
Örnekte vereyim size (Leipzig-Almanya)
Futbolcu kardeşlerimin dediği gibi önümüzdeki maça bakacağız artık.

Exit mobile version