Site icon DieHaber.Com

Taner Tüzün Nürnberg’den yazıyor…

Hazırlanan internet gazetesi gerçekten Avrupa’daki Türkler’e yönelik en büyük haber sitesi. Oldukça başarılı bir ekip tarafından yönetiliyor ve  okuma oranları da çok yüksek. diehaber.com yöneticileri yılların birikimini ve tecrübeyi kaleme almamı istedi. Doğrusunu söylemek gerekirse haber tamam da, ‘Köşe Yazısı’ tecrübem hiç yoktu. Kendimi zorladım ve bu yazıyı kaleme aldım.

* * *

Almanya ve Tekvandocu Türkler

Bu yazımda konum, Almanya ve tekvandocu Türkler olacak. diehaber.com’da haberini okuduğunuz gibi, Nürnberg kenti Almanya’nın Tekvando Merkezi oldu. Nedeni ise, Alman milli takımına en çok Nürnberg katkı sağlıyor. Bunların başında hiç kuşkusuz, Türk tekvandocular geliyor. Örneğin, Özer Tekvando Okul Yöneticisi Özer Güleç’in yetiştirdiği, Sümeyye, Rabia ve Tahir Güleç kardeşler halen, güncel spor hayatlarına devam ederken, Alman milli takım forması altında Almanya’ya Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları yaşattılar. Diğer taraftan Leopard Tekvando Okulu Yöneticisi Nurettin Yılmaz’ın yetiştirdiği ve Türk Milli forması altında Türkiye’ye sayısız dünya ve olimpiyat madalyaları kazandıran Servet Tazegül’de belleklerimizde yer etti. Tazegül şu sıralar, Türk Tekvando Milli takım antrenörü olarak, yeni başarılara yelken açmak üzere…

* * *

Nereden nereye gelindi

Yıllar öncesine dönersek, Nürnberg’de Tekvando sporunun Türkler arasında nasıl patladığını görürüz. 40 yıl önce Güney Koreli Cho Bok Nam’ın açtığı tekvando okulu, adeta tekvandocu fabrikası oldu. İşte, bu fabrikada yoğrulan ve kendilerini bu spora adayan, Güleç ve Yılmaz gibi niceleri şimdilerde kendileri de birer usta olarak, şampiyonlar yetiştiriyorlar. Tabii burada ismini sayamadığım birçok, Türk ustalar da çıktı. Hepsine birer teşekkür borcumuz var. Cho Bok Nam şimdilerde 9.dan rütbesinde işine devam ediyor ve yeni yeni şampiyonlar yetiştiriyor. Tekvandocularımız tıpkı yeşil sahalarda yetişip, yeşeren ve büyüyen ve adlarını Alman futboluna yazdıran Türk futbolcular gibi parlamaya devam ediyorlar.

Exit mobile version