Site icon DieHaber.Com

Taç giyme töreninde adı tarihe geçti

Kral III. Charles

Yeşil-mavi camgöbeği elbisesi, altın simlerle işlenmiş yaprak desenleri olan pelerini ve şapkasıyla Westminster Abbey’de herkesin gözünü üzerinde topladı. Kralın taç giydiği ve mücevherlerle süslü Devlet Kılıcı’nın kendisine takdim edildiği anın en önemli anlardan biri olduğu tahta çıkan hükümdarın yanında Penny Mordaunt, bu sembolik önemi çok büyük kılıcı taşıyan kadın olarak tarihe geçti.

İngiliz kraliyetinin yüzyıllara dayanan hükümdarlığında, bu Devlet Kılıcı ilk kez bir kadın tarafından tahta çıkan hükümdara sunulmuştu. Penny Mordaunt, geçtiğimiz eylül ayında Birleşik Krallık savunma bakanı olarak atanan ilk kadın bakanlardan biriydi.

  • Devlet Kılıcı geleneği Roma İmparatorluğu’ndan İngiliz Kraliyetine kadar birçok monarşide yer alan önemli bir figür. Bir devlet kılıcı, bir hükümdarın devletin gücünü düşmanlarına karşı kullanma gücünü ve bu nedenle hak ve barışı koruma görevini simgeleyen bir sembol ve kraliyet sembolleri arasında en önemlilerinden biri. Kral III. Charles’a taç giyerken sunulan Devlet Kılıcı 1821’de Kral IV. George’un taç giyme töreni için yaptırılmıştı.
Exit mobile version