Site icon DieHaber.Com

Süryani Derneği’ne konuk oldular

Süryani Derneği’ne konuk oldular

Antakyalı Süryanilerin Kilisesi salonunda konukları selamlayan Antakya Aziz Petrus ve Paulus Cemiyeti Başkanı Yusuf Fırsatbul, ”1960’lı yıllarda işçi göçü kapsamında Butzbach’a Antakya bölgesinden gelen biz Hıristiyan Türklerin oluşturduğu 500 üyeli Süryanilerin derneğiyiz. Cemiyetimize hoş geldiniz” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TASV Başkanı Dr. Yaşar Bilgin ise kampanyayı anlattı. Bilgin, “Kampanyada hedefimiz başta Türkler olmak üzere göçmenlerin bilinçlendirilerek, enerji tüketimi ve enerji masraflarının yarıya kadar indirebilmesi” diye konuştu.

Hessen Eyaleti Çevre, Enerji, Tarım, ve Tüketici Bakanlığı’nın “Hessen Enerji Tasarrufu Aksiyonu“ proje sorumlusu Florian Voigt de güneş enerjisi ve tekniği üzerine yaptığı konuşmasında, “Evde enerji tasarrufu sağlamak için yeni pencereler, çatı izolasyonu, yanma değeri tekniği, bodrum tavanının ve dış cephelerin izolasyonları, solar sistemler gibi aşamalar eski binalardaki enerji tasarrufunun elde edilmesi için önem taşımaktadır. Bu aksiyon kapsamında düzenlenen seminerlerde bilinçli enerji tüketimini kendiniz ve geleceğiniz için dikkate almalısınız” dedi. İsa DEVEÇEKEN / BUTZBACH

Exit mobile version