Site icon DieHaber.Com

Sultan’s Markt dualarla açıldı

Sultan's Markt dualarla açıldı

Schwabach’lı Türklere Türkiye’yi aratmayacak taze ürünler ve ucuz alışveriş imkanı sunacak Sultan’s Markt açıldı. Yaklaşık 420 m2’lik kapalı alanla hizmet veren Sultan’s market, kasabından manavına, fırınından taze baklavasına, soğuk ürün reyonlarından export ürünlerine kadar vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap verecek.

EDİNDİĞİ TECRÜBE İLE KENDİ MARKETİNİ AÇTI

Marketin 36 yaşındaki genç işletmecisi Sultan Kabayel, gazetemize yaptığı açıklamada bölgedeki tüm Türklere hizmet verecek büyük bir market açmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Çocuk Bakıcılığı mesleği ile iş hayatına atıldığını 13 yıl boyunca farklı Türk ve Alman marketlerinde tezgahtar ve kasiyer olarak çalıştığını ifade eden Sultan’s Markt’ın sahibi Sultan Kabayel, „Çalıştığım marketlerde edindiğim tecrübeyi, kendi adımı verdiğim Sultan’s Markt’da devam ettirerek, müşterilerimize sağlıklı ve kaliteli yiyecekler ile içeceklerin satışını en uygun fiyatlarla sunmaya çalışacağım“ dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLESİ

Hayatı boyunca kendisine en büyük desteği sağlayan annesi Hatice ve babası Mehmet Kabayel’e ve açılışa katılan tüm dost ve akrabalarına teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Sultan Kabayel, Nürnberg yakınlarındaki Schwabach kentinin aynı zamanda Antalya’nın Kemer ilçesi ile kardeş kent olduğuna işaret ederek, Schwabach’da açılan Sultan’s Markt ile, Kemer-Schwabach kardeş kentler arasındaki dostluklarında pekişeceğine inandığını bildirdi.

EKE: DİĞER HANIMLARA DA ÖRNEK TEȘKİL EDECEK

Açılışta kısa bir konuşma yapan Türkiye Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke “Yaklaşık Bin 500 Türk vatandaşımızın yaşamakta olduğu Schwabach’ta böyle bir süper market görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Ayrıca işletmesininde bir bayan olmasından da çok çok mutluyum. Almanya’da yaşamakta olan vatandaşlarımızın her alanda başarılı çalışmalarda bulunması sevindiricidir. Sultan’s Markt’ın sahibi Sultan Kabayel‘de genç bir bayan girişimcimiz olarak diğer hanımlara da örnek teşkil edecektir“ dedi.  Sultan’s Markt’ın sadece Türk toplumu değil, Alman ve diğer yabancı toplumlara da hizmet vereceğini ümit ettiğini belirten Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, 36 yaşındaki Kahramanmaraşlı Sultan Kabayel’e başarılar diledi.

THÜRAUF: HERKES KAÇARKEN O MERKEZİ TERCİH ETTİ

Șehir merkezlerindeki büyük zincir marketlerin yavaş yavaş şehir dışına çıkmaya başladığını bu üzücü durumun sadece Schwabach için değil Almanya’nın tüm büyük metrepol kentleri için de geçerliği olduğunu ifade eden Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Matthias Thürauf, „Bu durum

karşısında şehir merkezlerinde yaşamakta olan yaşlı halkımız için de alış-veriş yapma imkanı gittikçe zorlaşıyor“ dedi.

BAȘKAN THÜRAUF İȘLETMECİ SULTAN’I TAKDİR ETTİ

Zincir marketler şehir merkezlerinden kaçarkan genç işletmeci Sultan Kabayel’in büyük bir cesaret sergileyerek şehir merkezinde iş hayatına atılmasını takdirle karşıladığını ifade eden Başkan Thürauf, „Kendisini bu örnek ve cesaretli girişiminden dolayı kutluyorum“ dedi.

 KİMLER KATILDI

Sultan’s Markt’ın açılışına, Türkiye Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Matthias Thürauf, FDP Schwabach 2. Başkanı Seyfettin Karagöl, Dr. Meftuni Göngör, Metro Nürnberg Eibach Müdürü Hakan Gözen, Schwabach Belediye Görevlileri Sascha Spahic ve Stefan Schwenk ve Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Başkanı Cengiz Şahin ile birlikte çok sayıda Türk ve Alman STK temsilcileri, iş adamı, doktor, avukat ve davetliler katıldı.  Taner TÜZÜN / SCHWABACH

Exit mobile version