Site icon DieHaber.Com

SULTAN BESTEKARLAR, ANADOLU’NUN RENKLERİNİ AMERİKA’YA TAŞIDI

İlk olarak 27 Nisan 2017’de İsrail-Tel Aviv’de Yafa Türk Kültür Evi’nde Türk ve İsrailli sanatçılar tarafından ortaklaşa icra edilen dinleti, yerel müzisyenlerin de katılımıyla zenginleşerek dünyanın farklı ülkelerinde, Arjantin ve Brezilya’dan sonra sultanların şehri İstanbul Ara İrini’ de sanatseverlerle buluştu. İstanbul’un ardından dünya turnesi kapsamında Amerika’ya giden Sultan Bestekarlar Washington’da ayakta alkışlandı.

Sultan Bestekarlar’ın Washington’ da ki konserin orkestra şefliğini uluslararası alanda da tanınmış Musa Göçmen üstlenirken, solistliğini ise Dünyaca ünlü Ermeni besteci Ara Dinkjiyan üstlendi. 9 Amerikalı müzisyenin de eşlik ettiği Sultan Bestekarlar’da bestekar sultanların eserleri icra edildi. Dinleti Washington’da büyük beğeni toplayarak, ayakta alkışlandı. Gecede bestesi Ara Dinkjiyan’a ait olan ‘Ağladıkça’ parçası özellikle büyük ilgi gördü.
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, geceyle ilgili olarak, ‘Osmanlı Sultanlarının bestelerini Amerika sahnesine taşıdık. Hepimiz için çok özel ve anlamlı bir buluşma oldu. Bu buluşma Türkiye ile Amerika arasında ki kültür ve sanat bağlarını daha da güçlendirecek bir adım oldu. Sultan Bestekarlar, tüm dünya ile buluşarak müziğin, sanatın gücünü hissettirerek kültürler arası dostluk köprüsüne katkıda bulunmaya devam edecek’ dedi.
Amerika’nın ardından Toronto, Ontario Science Center’da sanatseverlerle buluşacak olan ‘Sultan Bestekarlar’ Kanadalı müzisyenler eşliğinde sahnelenecek.

Exit mobile version