Site icon DieHaber.Com

Şükrü Altay Avrupa Altın Kemerini de kazandı

Şükrü Altay

ALMANYA’NIN Ludwigshafen Kenti’nde ringe çıkan 34 yaşındaki Türk boksör Şükrü Altay, hafif ağır sıklette Gürcü rakibi Geriso Aduashvili’yi nakavtla yenerek Avrupa şampiyonu olarak kıtalararası altın kemerinin sahibi oldu.

Profesyonel kariyerinde yenilgisi bulunmayan ve bu zamana kadar ringe çıktığı 6 maçın hepsini kazanarak göğsümüzü kabartan Şükrü Altay yedinci maçını da 3.rauntta nakavtla kazanarak sevindirdi. Rakibi maça az bir zaman kala değiştirilmesine ve tüm zorluklara rağmen konsantrasyonunu bozmayan Şükrü Altay, ”Maça kazanmak için çıktım. İnancımı hiç yitirmedim ve hep arkamda, yanımda hissettiğim Türk toplumun desteğiyle maçı kazandım” diyerek Almanya ve kıtalararası şampiyonluğunun ardından hedef büyüttüğünü dile getirip, “Şimdi hedefim dünya altın kemerini kazanmak” dedi.

Gürcü rakibini 3. Rauntta yendi

Ringlerde 8 maçın altısını nakavtla kazanan 20 yaşındaki Gürcü Geriso Aduashvili karşısında mücadeleye iyi başlayan Şükrü Altay üçüncü raundunda rakibini teknik nakavtla yendi. Aralarında çok sayıda Türklerinde bulunduğu Ludwigshafen Ebert Halle Salonu’nu tıka basa dolduran seyircinin önünde karşılaşmaya hızlı başlayan Şükrü Altay sağlı sollu yumruklarla rakibini adeta bunalttı.

Alman Boks Federasyonu (GBA) ve Team Sauerland’ın organize ettiği gecede ilk iki raunttu üstün puan farkıyla kapayan Şükrü Altay, üçüncü rauntta da iyi bir boks çıkarıp rakibini iki kez saydırdı ve teknik nakavtla galip geldi. Almanya Şampiyonluğundan sonra çıktığı Avrupa Şampiyonluğu mücadelesinden de galip ayrılıp kıtalararası altın kemerinin sahibi olan Şükrü Altay, daha önceki Almanya şampiyonu olduğu boks maçında kazandığı altın kemerini götürdüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’ye selamlarını iletip, ”Görevimi başarıyla yerine getirdim. Avrupa şampiyonluğum ve Altın kemerim Türk halkımıza armağan olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi. İsa DEVEÇEKEN/ LUDWİGSHAFEN

Exit mobile version