Site icon DieHaber.Com

SPD Nürnberg, milletvekili adaylarını tanıttı

Aynur Kır

Toplantıda, mevcut milletvekili Arif Taşdelen’e ek olarak meclis üyeleri Aynur Kır, fraksiyon 2. başkanı Claudia Arabackyj ve yine meclis üyesi Michael Ziegler de seçim çalışmalarını ve parti gündemini paylaştılar.

Irkçı Söylemlere Eleştiri

Nasser Ahmed, Bavyera Başbakanı Söder’in yardımcısı Aiwanger’i, antidemokratik söylemleri ve ırkçı geçmişi nedeniyle eleştirdi ve böyle bir kişinin Bavyera hükümetine yakışmadığını belirtti.

Seçim Çalışmaları Hız Kazanıyor

Ahmed, son 35 günde 100’den fazla seçim programı düzenleyeceklerini ve 34 semtte gönüllü olarak seçim çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Kiralar ve Yaşlı Bakımı Önemli Konular

Milletvekili Arif Taşdelen, üniversite öğrencileri ve genç profesyonellerin konut sorununa dikkat çekerek, kiraların ödenebilir olması gerektiğini vurguladı ve yaşlı bakım hizmetlerinin de önemli olduğunu belirtti.

Çifte Vatandaşlık ve Kadın Temsili

Aynur Kır, Nürnberg toplumunun yabancı kökenli olduğunu ve bu çeşitliliğin şehir ve eyalet meclislerine yansıması gerektiğini savundu. Claudia Arabackyj ve Aynur Kır, kadın vekil temsili oranının artması gerektiğini ve CSU’nun kadın vekil adayı göstermemesini eleştirdi.

Sağlık ve Eğitim Alanlarına Odaklanma

Aynur Kır, sağlık alanında ciddi sorunların olabileceğine dikkat çekti ve polikliniklerin özellikle kırsal kesimlerde olması gerektiğini söyledi. Claudia Arabackyj ve Michael Ziegler ise okul ve okul öncesi eğitim konularına odaklandılar.

Çifte Vatandaşlık Konusunda Memnuniyet

Son olarak, Milletvekili Arif Taşdelen ve Meclis Üyesi Aynur Kır, vatandaşlık yasasının modernleşmesi ile çifte vatandaşlığın önünün açıldığını belirterek, bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

Exit mobile version