Site icon DieHaber.Com

SOSYAL YARDIM VE YANLIŞ BEYAN

Örneklemek gerekirse:

Kira yardımı:

Geliri düşük olan ve kira ödemede sıkıntı yaşayan insanların barınaksız kalmasını önlemek için verilen bir yardım türüdür. Sadece kiracılara değil, belli şartların yerine getirilmesi durumunda ev sahibi olanların da yararlanabileceği bir yardımdır. Başvurular belediyelerin sorumlu dairesine yapılır.

Çocuk parası ek yardımı:

Çocuk parasına ek olarak alınabilecek bir yardımdır. Hedef ailenin sosyal yardım almasına gerek kalmaksızın yaşamını sürdürebilmesidir. Bağlı bulunduğunuz Aile kasasına başvurarak gerekli bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

Yaşlılıkta Temel geçim güvencesi:

Genellikle 65 yaş üstü olanların faydalanabileceği bir yardımdır ve hedefi yaşlı ve rahatsız olanların iyi bir yaşam standartını yakalamalarını sağlamaktır. Yaşlılık aylığı alıyorsanız ve emeklilik aylığınızın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, bağlı bulunduğunuz belediyelerin sosyal dairelerine başvurularınızı yaparak bilgi alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olup, hastalıklarından dolayı çalışamayacak durumda olanların da yararlanabileceği bir yardımdır.

Üç örnek sistemin ufak bir parçası elbette. Yukarıda ki örneklere benzer onlarcasını yazmak mümkün. Sosyal yardımlardan yararlanmak aynı zamanda bir takım yükümlülükleri de yerine getirmek demektir.

Yapılan tüm başvurularda istenilen bilgilerin ve belgelerin doğru verilmesi yasal bir zorunluluktur. Her dilekçenin sonunda verilen bilgilerin doğruluğu, atılan imza ile tasdik edilir. Verilen bilgilerin yanlış ya da eksik olduğunun belirlenmesi, hukuksal sorunların yaşanması anlamına gelecektir.

Gerekmesi durumunda sosyal yardımlar için başvuralım elbette. Ama istenilen tüm bilgi ve belgeleri de verme koşulu ile.

Yoksa başımız ağrır

Ağrıyı giderebilmek için aspirin de işe yaramaz, ağrı kesicide.

Exit mobile version