Site icon DieHaber.Com

Sosyal Medya ile 360 kadın birleştir

Ebru Sarı

İki çocuk annesi Ebru Sarı, girişimin, göçmen kadınların günlük yaşamlarında yol bulmalarına destek olduğunu ve eğitim ile kariyer fırsatları sunduklarını söyledi. İşte, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci tarafından da desteklenen Göçmen Kadınlar Girişimi kurucusu Ebru Sarı’nın hikayesi…

Ben Ebru Sarı

Ben Ebru Sarı, 2017 yılında eşimin işi nedeniyle Türkiye’den Nürnberg’e yerleştik. 18 ve 11 yaşlarında 2 erkek çocuğu olan bir anneyim.

Nürnberg’e taşındığımda, benim gibi yeni göç etmiş kişilerle bağlantı kurabilme umuduyla 4 yıl önce kurduğum sosyal medya grubumda ilk 4 kişiyle buluştuk. Birbirimizi tanıdık, destek olmaya başladık ve sonrasında son dönemde göç eden ailelerle grubumuz daha da genişledi. Grubumuzun yaklaşık 360 üyesi bulunmakta ve Bayern bölgesini kapsamaktadır, hepsi Türk kadınlardan oluşuyor.

Zaman zaman buluşmalar düzenleyip bilgi paylaşımları yapıp sohbet ettik. 2023 yılı Ocak ayından itibaren ilk tanıştığım ve yol arkadaşım olan Arzu Mumcu İlarslan ile sosyal ve kültürel anlamda geliştirmek ve daha önce buraya göç etmiş kadınlarla bağlantı kurmak istedik. Kültürladen-Loni-Übler-Haus’da her ay bir etkinlik düzenlemeye başladık. Kadınların ve çocukların entegre olabilmeleri ve yeni geldikleri bu yerde onlara destek olmak bize mutluluk verdi ve vermeye de devam ediyor.

Bu etkinliklerin sonunda 2023 Interkulturel Ödülü’ne layık görüldük. Yakın zamanda bir dernek olmayı da düşünmekteyiz. Grubumuzun kadınları ile birlikte umarız daha çok kadına ulaşır ve daha güzel işler çıkartırız. Biz güzel bir slogan ile yola çıktık: “Kadınlar dünyayı değiştirebilir ama önce Bayern.” Taner TÜZÜN – NÜRNBERG

Exit mobile version