Site icon DieHaber.Com

Son 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Yunanistan’ın Ege adalarına kaçak yollarla geçiş yapan sığınmacı sayısı mayısta son yedi ayın en yüksek seviyesine ulaşarak iki bin 104 oldu.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) verilerine göre, mayıs ayında tehlikeli Avrupa yolculuğuna çıkarak Ege adalarına ulaşan sığınmacı sayısı, Ekim 2016’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Mayısta geçiş yapan sığınmacı sayısı bir önceki aya göre yüzde 82 artarak iki bin 104’e yükseldi. Nisanda bin 156 sığınmacı Yunan adalarına geçiş yapmıştı.
Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatının ardından geçişler önceki yıla göre yüzde 97’nin üzerinde azalma gösterse de ayda ortalama bin 500 sığınmacı Yunan adalarına geçiyor.
Mutabakat kapsamında sığınmacılar vardıkları adalarda tutularak, iltica başvuruları değerlendiriliyor. İltica başvuruları reddedilen sığınmacılar Türkiye’ye iade ediliyor.
Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığı verilerine göre, mutabakatın uygulanmaya başlandığı Nisan 2016’dan bu yana aralarında Suriyelilerin bulunduğu bin 181 sığınmacı geri gönderildi.
Başta Midilli, Sakız, Sisam, İleryoz ve İstanköy olmak üzere Yunan adalarında 14 binin üzerinde sığınmacı bulunuyor. AA

Exit mobile version