Site icon DieHaber.Com

Aşırı sıcak hava can aldı

İspanya’da hafta sonu mevsim normallerinin üzerinde  seyreden hava sıcaklıklarının iki kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.
Ülkenin güneyindeki Extremadura ve Katalonya özerk bölgelerindeki  sağlık departmanları, geçen hafta sonu, 76 ve 66 yaşlarında iki kişinin, aşırı  hava sıcaklığıyla bağlantılı ani kalp durması nedeniyle öldüğünü duyurdu.
Son 2 günde sadece Katalonya’da 147 kişinin aşırı sıcak havadan  etkilenerek acil servise başvurduğu bildirildi.
İspanya Ulusal Meteoroloji Merkezi’nden  (AEMET) yapılan açıklamada,  hafta sonu başkent Madrid’deki hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı belirtilerek  başkentte 1920, Ponferrada’da 1951, Cadiz’de 1955 ve Tarifa’da 1945 yılından bu  yana hava sıcaklığının haziran ayında bu kadar yükselmediği ifade edildi.
AEMET, başta Cordoba, Sevilla ve Badajoz olmak üzere Endülüs ve  Extremadura bölgelerinde hava sıcaklığının bugün de 40 dereceyi aşacağını, ülke  genelinde 10 özerk yönetim ve 22 ilde sivil yardım ekiplerinin alarmda olacağını  açıkladı.
Hava sıcaklıklarının gelecek hafta sonuna doğru etkisini azaltacağı  ülke genelinde, kısa süreli şiddetli yağmur ve fırtına beklendiği bildirildi.
Exit mobile version