Site icon DieHaber.Com

SEL MAĞDURLARINA YARDIM ELİ UZATALIM

sel felaketi

SEL felaketinde evlerinin tamamen su altında kalmasıyla bir anda binlerce insan her şeyini yitirdi. Sinzig’de yaşayan Oya Erel de evinin 2 katının tamamının su altında kalmasıyla en çok mağdur olan Türkler’den oldu.

Evde sahip olduğu bütün eşyaları çöpe atılan ve evinden olan Erel, “Hepimiz ayrı yerlerde kalıyoruz. Zararımız çok büyük. Devletin yaptığı veya yapmaya söz verdiği yardım ise hiçbir mağdura yardım edebilecek bir seviyede değil. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

SİGORTA YOK

SİNZİG’DEN geçen Ahr Nehri’nin taşmasıyla bütün bölgenin su altında kaldığını söyleyen Oya Erel, kendisi gibi birçok Türk ailenin selden büyük oranda etkilediğini söyledi. Komşuluk ilişkileri çerçevesinde yardımlaşma olduğunu, ancak devletin yardım konusunda sınıfta kaldığını belirten Erel, “Sigortalar da malum bir ödeme yapmıyor. Bölgedeki birçok insanın özel olan ‘Elementarschaden’ sigortasına sahip değil. Bu nedenle evini su basan herkes, herşeyini kaybetti” diye konuştu.

YARDIM KAMPANYASI

SİNZİG DİTİB Camisi’nin sahip çıkıp misafirhanesini açtığı Oya Erel ve ailesi için bir yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyası ile ailenin sel felaketinden sonra yine mümkün mertebe normal yaşama kavuşabilmesi için acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hedefleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosu Sibel Müderrisoğlu’nun da gelerek incelemelerde bulunduğu evi kullanılamaz hale gelen aileye yardım etmek isteyenler, alttaki link üzerinden küçük veya büyük, dilediği herhangi bir bağışta bulunabilir. https://paypal.me/pools/c/8Bl1c00MZP

Exit mobile version