Site icon DieHaber.Com

Seçim ikinci tura kaldı

seçim 2023

YSK Başkanı Yener, ‘Şu anda veri girişi devam ediyor. Daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci tur seçimlerinin yapılmasına kurulumuz tarafından karar verilmiştir.’ dedi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, açılan sandık oranları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. YSK Genel Merkezinde konuşan Yener, yurt içi sandıklarının tamamının açıldığını, geriye kalan yurt dışı oylarının ise sonucu değiştirmeyeceğini dolayısıyla seçimin ikinci tura uzadığını dile getirdi.

Konuşmasında il, ilçe Seçim kurulu başkanlarına, seçim personellerine, sandıklarda görev alan kamu personellerine ve siyasi parti temsilcilerine de yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başlayan Yener, “Bu süreçte olgunlukla sonuçları bekleyen Türk milletine tekrar huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte bizlere desteğini sağlayan İçişleri Bakanlığına, güvenlik görevlilerimize, yurt dışı oy verme sürecinde bizlerle beraber olan Dışişleri Bakanlığına ve personeline, seçim sürecinde teknik desteğini sağlayan PTT’ye, Türk Telekom’a, seçim bölgelerinde bizlere yardımcı olan tüm belediye başkanlarına ve personeline ve ismini sayamadığımız seçim sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen kamu çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ediyoruz” dedi.

Exit mobile version