Site icon DieHaber.Com

Savaş Kabasakal polis kurbanı mı

ALMANYA’NIN Frankfurt kentinde bulunan Höchst semtinde ikamet eden Savaş Kabasakal (42), polislerin evi basmasında çıkan arbedede can verdi.

Soruşturma başlatıldı

Sivas Gemerek’li olan Savaş Kabasakal, geride gözü yaşlı ayrı yaşadığı eşi Ayşe ile 12 yaşındaki oğlu Batuhan’ı bıraktı.  Hessen Eyalet Kriminal Dairesi olayla ilgili inceleme başlatıldığını, olaya karışan biri kadın dört polis hakkında soruşturma açıldığını ve polislerin geçici olarak görevden alındığını açıkladı.

Savaş Kabasakal’ın kardeşi Hakan Kabasakal


“Olaydan iki saat sonra ağabeyimin öldüğünü söylediler”
Ölen Savaş Kabasakal’ın kardeşi Hakan Kabasakal ise olayı şöyle anlattı:
“Ağabeyim kısa bir süre önce eşinden ayrı yaşamaya başlamıştı. Eşi ve oğlu başka bir semte taşınmışlardı. Uzun yıllardan beri psikolojik sorunlarıyla mücadele ediyordu. Evinin metrekaresi büyük olduğu için ev kooperatifi ağabeyimi evden çıkarmak istemiş.  Olayı bana anlatınca ben de eşyalarını toplamak için yanına gittim. Ağabeyim duştan çıktıktan sonra kapı zili çalındı. Karşısında icra memuru ve 2 polis gören ağabeyim onlarla tartışmaya başladı. Akabinde dışardan iki polis daha geldi. Beni dışarı çıkardılar, çıkarken polislerin ağabeyimin üzerine saldırdıklarını gördüm. Aşağıda beklerken, ikinci katta açık olan pencereden ağabeyimin sesi geliyordu, sonra kesildi. Birkaç dakika sonra iki polis hızlı adımlarla kapıdan çıkıp gittiler. Yaklaşık 10 dakika sonra ilk yardım aracı geldi. Bize bir şey söylemeden de gittiler. Bir saat sonra ise yetkililer ağabeyimin öldüğünü, bunun için doktorları beklediklerini söylediler. Evin içine ne beni ne eşini ne de diğer kardeşlerimi soktular. Saatlerce kapı önünde bekledik. Saat 00.50 sularında gelen cenaze firması ağabeyimin cesedini götürdü” dedi.

Detaylı otopsi yapılacak
Hessen Eyaleti Başkenti Wiesbaden’den geldiklerini belirten Kriminal Polis yetkilisi; olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yapılacak detaylı otopsi sonunda olayın ve özellikle ölüm nedeninin kesin açıklığa kavuşacağını belirtti.
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; Frankfurt Savcılığı’nın Türkiye’ye götürülmek istenen Savaş Kabasakal’ın cenazesini, tatil nedeniyle en erken önümüzdeki salı günü (6 Haziran) vereceği ifade edildi.
Savaş Kabasakal’ın cenazesi Türkiye’ye götürülerek memleketleri Sivas’ın Gemerek ilçesinde defnedilecek. Savaş’ın anne ve babasının ise yıllarca yaşadıkları Almanya’dan emekli olmaları nedeniyle Türkiye’de oldukları kaydedildi.
Exit mobile version