Site icon DieHaber.Com

Sanatçılar devletimizin misafiri oldu

Almanya’nın Frankfurt kentinde 17. kez gerçekleşen Türk Film Festivali’ne gelen Türk sinemasının değerli yıldız sanatçıları onuruna Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı davet verdi.

Burası hepimizin evi

Başkonsolosluk rezidansında misafirlerini ağırlayan Başkonsolos Karartı Türk sinemasının ilk filmin çekildiği 1914 yılından bugüne çok büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyerek, “Ülke tanıtımında sanatçılar önemli rol oynar. O nedenle sizlerin festival için Frankfurt’ta olmanız ve burada bulunmanız bizler için çok kıymetli.  Burası hepimizin evi. Hepiniz hoş geldiniz, kendi eviniz gibi burada rahatça hareket edin. Türk sinemasının sizler gibi başarılı isimlerini ağırlamaktan gurur ve mutluluk  duyuyorum ” dedi.

Sanatçı ve konuk kaynaşması

Rezidanstaki buluşmaya  sanatçılar  ve yönetmenlere birlikte, başta Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı olmak üzere festival çalışanları, Konsolos Ertuğrul Fakılı, Kültür ve Turizm Ataşesi Ercan Önder, sponsorlar ve çok sayıda Frankfurt’ta yaşayan işadamları eşleriyle katıldı.
Ömrünün hep sinemalarda geçtiğini vurgulayan Türk sinemasının ünlü aktörü Mahmut Cevher, ”Konuta konuk olduğum için heyecanlıyım. Başkonsolosumuza davet için teşekkür ederim” dedi. Resepsiyonun ikram bölümünde Eda Catering Hamdi Çetinkaya’nın hazırladığı Türk yemeklerinin beğeni topladığı gecede davetlilerin sanatçılarla kaynaşması ise dikkat çekti. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version