Site icon DieHaber.Com

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü sonrası kuru fasülye ziyafeti

Almanya’da Giessen Türk Sanat Müziğini Yaşatma ve Kültür Cemiyeti (TKMG)  geleneksel olarak düzenlediği sonbahar sağlıklı yaşam yürüyüşünü Schiffenberg ormanlarında gerçekleştirdi.
Çok güzel bir sonbahar havasında yürüyüşe başlayan Türk Sanat Müziği korosu üyeleri , ormanda yürürken ağaçlardan dökülen rengarenk yaprakların dökülüşünede tanıklık etti. Yaklaşık 5 km yürüyen grupta her yaştan katılımcının olduğu dikkat çekti.

Başlangıç noktasında son

Giessen çevresini kapsayan sağlıklı yaşam yürüyüşü başlangıç noktasında sona ererken hep birlikte yanında lahana turşusuyla beraber pişirilen kuru fasülye yenildi ve tüm annelere, çocuklara Türk mutfağını tanıtmaları yönündede mesaj verildi.

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirlir

Yemeği çömleklerde pişiren Giessen TKMG Başkanı Ahmet Okan, ”Fakirin eti de denilen kuru  fasülye lif açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. Özellikle soğuk kış günlerinde ve çömlekte pişirilen kuru fasulyenin yerini ve tadını hiç bir şey tutmaz“ dedi.
Başkan Ahmet Okan yemeğin pişirilmesini ise şöyle tarif etti: “Fasülyeyi yıkayıp çömlekte üzerini geçecek kadar su ve bir bardak sirke suyu ilave edin. Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına katacağınız bir kaç adet yeşil biberdir. Su kaynamaya başlayınca ocaktan alıp suyunu boşaltın. Aynı işlemi iki kez yapın ve sonra fasulyeleri pişirmeye başlayın. Bu yöntemin aynı zamanda fasulyenin neden olduğu gazı azaltır” diyerek işin esas sırrının ise kısık ateşte yavaş pişirmekten geçtiğini söyledi. İsa DEVEÇEKEN/ GİESSEN                     
Exit mobile version