Site icon DieHaber.Com

Dünyanın en zengininin arabasını restore etti

Bir Alman şirketi tarafından USA’dan satın alındıktan sonra Erkan Özer’e getirilen araçı komple elden geçiren Özer, ’’Aracı 3 haftalık bir çalışma sonrasında A’dan Z’ye yeniledik. Aracın komple kaportasını boyattık. Lastik jantlarını cilalayarak parlattık. Ayrıca iç döşemesi gibi birçok parçaları yeniledik. Bazı parçaları ise piyasada olmadığı için torna tesviye sayesinde yeniden üretip monte ettik’’ diye konuştu.

Şu andaki fiyatını 150 bin euro olarak tahmin eden Erkan Özer, ’’Artık dördüncü sahibi tarafından sürülecek. Bu araç 28 yıl boyunca Rokefeller ailesinde bulunuyordu. Artık Almanya yollarında seyredecek’’ diye konuştu.
 
Amerika’nın New York kentinden gelen Rokefeller’in Jaguarı New York sosyetesinin gözdesi idi. Bordo renkli iç döşemeleri ve 46 santimetre çapındaki direksiyonu ile göz kamaştırıyor. Takosunda 43 bin 157 mil yol yaptığını gösteren Jaguar, 1949 yılında USA Başkan Yardımcısı Nelson A. tarafından Rokefeller için ısmarlandığı belirtildi. (mozaik-gazete.de)

Jaguar MK V 1948-1951
1948 ile 1951 yılları arasında imal edilen Jaguar MK V’nin o yıllardaki fiyatının 3 bin 850 USA Doları olduğu belirtiliyor. Özel olarak imal edilen araç için Rokefeller’in 500 Dolar ön ödeme yaptığı biliniyor. Jaguar için satış sözleşmesinin Rokefeller’in bürosunda daktilo ile yazıldığı ve imzalanmış. Jaguar MK V’dan 1674 tane üretilmişti.

Exit mobile version