Site icon DieHaber.Com

Prof. Korkusuz: Guatr için ameliyat şart değil!

Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz

Almanya’da 35 milyon insanda guatr nodülü olduğunu belirten Prof. Korkusuz “Bir yılda yüz bin insan ameliyat oluyor. 30 bin kişide atom tedavisi oluyor. 2012 yılından itibaren yeni tedavi yöntemlerine başladık. Almanya’da 20 merkezde yılda aşağı yukarı 500 hasta tedavi ediyoruz. Ben kendim 1000 tane hasta tedavi ettim. Yeni yöntem geleceğin yöntemidir. Artık ameliyat şart değil. Guatr ameliyatı kadar gereksiz bir ameliyat yoktur. Guatr alındığında ömür boyu horman almanız gerekir’’ dedi.

HASTANIN İKİNCİ GÖRÜŞ ALMA HAKKI VAR

Guatr ameliyatında hastanın ikinci bir doktordan görüş alma hakkı olduğunu belirten Korkusuz “Gerçekten bu dönemde guatr ameliyatı olan bir insan, ikinci görüş almıyorsa kendi suçu. Almanyada ikinci görüş alma hakkınız var. Eğer birisi ameliyat olmanızı ön görüyorsa sizin kanunen ikinci bir hakkınız var. Sağlık sigortanız bunu ödemek zorunda. Yani eğer acil bir ameliyat söz konusu değilse, ikinci bir görüş doktora gidip alabilirsiniz’’ şeklinde konuştu.

GUATR KANSERİNDEN ÖLME İHTİMALİNİZ ÇOK DÜŞÜK

İyi beslenmenin önemine dikkati çeken Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz “Hafta en az bir kere balık yemeleri lazım. Çünkü nodül oluşumu iyot eksikliğinden kaynaklanıyor. Genetik sorun olursa da nodül oluşuyor. İyi beslenme olduktan sonra aslında büyük bir guatr problemi çıkmaz. Guatr hiç bir zaman nefes borusunu tam kapatmaz. Guatr nodülü ne kadar büyük olursa olsun aç kalmazsınız. Guatr kanseri olursanız ve bu kanserden ölme ihtimaliniz şu an 0.1 oranında. Bin tane guatr kanserinden bir tanesi ölüyor. Yüzde 99’u başka nedenlerden. O yüzden insanları korkutmaya gerek yok’’ diye konuştu. (Kadinca)

Exit mobile version