Site icon DieHaber.Com

“Polisin 15 yaşındaki çocuğa şiddet uygulaması hiçbir şeyi haklı gösteremez”

polis siddet

Almanya’nın Hamburg kentinde 17 Ağustos’ta polis şiddetine maruz kalan 15 yaşındaki Kadir H’ye destek mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Deniz Çelik “Kızgın ve öfkeliyiz. Polisin kusurlu davranışını örtbas etmek, Kadir H’yi suçlu kılmak için başlatılan kampanya günlerdir devam ediyor. 8 polis memurunun, 15 yaşındaki astımlı bir çocuğa şiddet uygulaması, biber gazı ve cop kullanması gerçeğini hiçbir şey haklı gösteremez.” ifadelerini kullandı.
Çelik sözlerini “Bugün burada, 15 yaşındaki Kadir’e yönelik acımasız polis şiddetini protesto etmek, Kadir ve ailesinin adalet mücadelesinde yalnız olmadığını göstermek için toplandık. Üniformalı insanlar tarafından işlenen suçların genellikle sonuçsuz olduğu gerçeğinden bıktık. Irkçılığa ve polis şiddetine karşı mücadele, bir bütün olarak toplumun görevidir.” şeklinde tamamladı.

“Sorumluların hesap vermesini istiyoruz”

Miting,  Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF)’e bağlı Hamburg İşçi ve Gençlik Derneği tarafından “Polis şiddetini kınıyoruz, sorumluların hesap vermesini istiyoruz” adı altında düzenlendi. Polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı sloganların atıldığı mitingde, 15 yaşındaki Kadir H’ye şiddet uygulayan polislerin görevden alınması istendi.  Hamburg Esnaflar Odası (Handwerkskammer) önünde gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 300 kişi katıldı.

Polis ile göstericiler arasında tartışma yaşandı

Kadir H’nin şiddete maruz kaldığı caddeye pandemi kuralları çerçevesinde göstericilerden yalnızca 50 kişi girebildi. Göstericiler, polisin şiddet uyguladığı gün, olay yerindeki duvarda İngilizce olarak yazılan “nefes alamıyorum” yazısının silindiğini görünce şaşkınlık yaşadı. Daha sonra duvara “Irkçı polis şiddetine karşıyız. 8 polis, 17 Ağustos 2020’de arkadaşımız Kadir’e bu alanda orantısız güç kullanmıştır” yazılı bir afiş yapıştırıldı. Miting sonunda, polislerin afişleri kaldırmak istemesi üzerine polis ile göstericiler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Miting organize komitesi afişleri sökmek zorunda kaldı. (gazetehamburg)

Exit mobile version