Site icon DieHaber.Com

Peru’dan Türkiye’ye… Nürnberg folklora doydu

Almanya’da Nürnberg SPD Nordostbahnhof Bölgesi, Parti ve Uluslararası Sanat, Kültür Derneği Başkanı Abdurrahman Gümrükçü tarafından hayata geçirilen 7. Uluslararası Folklor ve Dans Festivali büyük ilgi gördü.

Gartenstadt salonunda gerçekleşen festivalde, Türkiye Cumhuriyeti Muavin Konsolosu Ünal Akçalıoğlu, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, SPD Nürnberg Başkanı Throstan Brehm, Fürth Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, FDP Partisinden Seyfettin Karagöl ile Bülent Ekrem ve çok sayıda çeşitli uluslara mensup izleyiciler hazır bulundu.

Salonu dolduran 400’ü aşkın seyirci iki saat süren gösterileri ilgi ile izlediler.

KONUŞMACILARDAN KUTLAMA

Açılış konuşmasını Abdurrahman Gümrükçü yaptıktan sonra söz olan SPD Nürnberg Başkanı Trosten Brehm ile Muavin Konsolos Ünal Akçalıoğlu Nürnberg’in bir kütür kenti olduğunu vurgulayarak, bu etkinliklerde dostlukların pekleştiğini belirttiler ve organizasyonu övdüler.

Bulgar ekibi de, beğeni kazanan ekiplerin başında geldi…

HEM SAHNEDE HEM DE SALONDA DOSTLUK RÜZGARI

Daha sonra sırası ile Almanya, Rusya, Makedonya, Peru, Türkiye (Altın Kızlar), Bulgaristan, İspanya, Yunanistan, Mısır ve Ukraynalı olmak üzere 10 uluslararası folklor ekipleri sahne aldılar. Folklorcular sahnede, izleyiciler ise salonda dostluk rüzgarı estirirken, iki saat süren gösteri sonunda salondan memnun ayrıldılar.

Exit mobile version