Site icon DieHaber.Com

Oruçluyken dişiniz ağrıyorsa ne yapmalıyız

DİŞ ağrısı yaşayanları uzmanlar uyardı. Uzmanlar ağrıya karşı kesinlikle aspirin, kolonya, alkol uygulaması yapmayın. Bunların yerine karanfil yağı tercih edilmeli. Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılmalı uyarısında bulundular

Soğuk kompres yapın

Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi, Diş Hekimi Recep Eşkar, “Oruçluysanız ve dişiniz ağrıyorsa ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletir” ifadesini kullandı. Eşkar, oruç tutarken dişin ağrıması durumunda yapılabileceklere ilişkin açıklamasında, ağrılarının 20 yaş diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, iltihab ağrıları ve eklem ağrıları gibi pek çok nedenden kaynaklandığını bildirdi.
Öncelikle ağrısızın neden kaynaklandığının tespit edilmesi ve buna uygun bir tedavi uygulanması gerektiğini vurgulayan Eşkar, şunları kaydetti: “Çoğu kişi diş ağrısı sırasında ağrıyı hafifletmek adına kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor ve ağızlarına aspirin, kolonya, alkol yerleştiriyor. Bunlar kesinlikle doğru değildir. Ağrı tespiti ve tedavisinin sadece hekim tarafından yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak hekime gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek için bazı çözüm önerileri de bulunmaktadır. Oruçluysanız ve dişiniz ağrıyorsa ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletir.”
Eşkar, ağrısı sırasında ağrıyı hafifletmede uygulanabilecek doğal çözümlerden birinin dişi fırçalamak olduğunu, bunun çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olacağını belirtti.
“KARANFİL YAĞI TERCİH EDİLMELİ”
Recep Eşkar, dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalamanın ağrıyı azaltacağına işaret ederek, sirkeli su ve tuzlu su gargarasının diş ağrılarını kısmen uyuşturduğunu, dişi bakterilerden temizlediğini ve şişlikleri azalttığını, diş eti ve açık çürüklerini dezenfektan etkisi olduğunu bildirdi.
 
Exit mobile version