Site icon DieHaber.Com

Ordulular Almanya’da hasret giderdi

ALMANYA’nın Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde yaşayan Ordulu hemşeriler, Wetzlar kenti yakınlarındaki Ehringshausen’de bir araya gelerek piknik yaptı. Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerinden Orhan Rüzgar’ın organize ettiği “Ordulular Buluşuyor” başlıklı buluşmada etler kızartıldı, ailelerin evlerinden getirdikleri börekler, pastalar ve salatalar hep beraber kurulan sofralarda yenildi.

Almanya’da yaşayan Ordulular

Çocuklar ise çeşitli oyunlar ve çeşitli spor aktiveleri ile hem eğlendiler, hemde izleyenlere neşe ve heyecan dolu anlar yaşattılar. Almanya’da yetişen bir Ordulunun Ordu’yu unutmaması gerektiğini vurgulayan organizatör Orhan Rüzgar, amaçlarının Almanya’da yaşayan Ordulu çocuklarının birbirleriyle kaynaşıp sıcak dostluklar edinmeleri olduğunu söyledi.

Her yıl en az bir kez buluşup hasret gideren Almanya’daki Ordulular, ”Ordulu hemşerilerimizle aileler olarak bir araya gelmek bizleri çok mutlu ediyor. Burada yetişen çocuklarımızı dünyanın oksijen yurdu olan ilimiz Ordu hakkında daha iyi bilgilendirmemiz, Ordu’nun tarihi ve kültürü ile çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatmamız gerekiyor. Bu durumda biz velilere önemli görevler düşüyor. Okuyarak ve okutarak, yaşlılarımıza sorarak Ordu hakkında genç nesillere bileşkeyi veriyoruz.” dediler.
Semaverden çay içerek, güzel bir gün geçiren Ordulu hemşehriler hatıra fotoğrafı için toplandıklarında bir anda hep bir ağızdan “Ordu’nun dereleri”türküsünü söyledi. Etkinlik katılımcıların Ordu müzikleri eşliğinde dans edip halay çekmeleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar neşeyle sürdü. İsa DEVEÇEKEN/ EHRİNGSHAUSEN

Exit mobile version