Site icon DieHaber.Com

Okuma seferberliği başlattılar  

Okuma seferberliği başlattılar  

ALMANYA’DA Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği (HeAdd) ve Frankfurt Türk Öğrenciler Birliği ( FraTÖB), Türk Alman Eğitim Platformu ile birlikte kitap okuma seferberliği başlatarak, vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazandırma ve yaygınlaştırılma çalışması başlattı.

Amaçlarının Almanya’da yaşayan gençlerimizi bir “Okuma Seferberliği”ne çağırmak olduğunu belirten organizatörler Biz biliyoruz ki, ancak okuyarak ve okutarak karanlıkları aydınlığa çıkarabiliriz. Bugün starını verdiğimiz okuma akşamlarında, 16-35 yaş arası, üyemiz olan ya da olmayan, kendi seçtiği ve okuduğu herhangi bir kitabı en fazla 5 dakikada gruba anlatacak ve tavsiyelerde bulunacak” denildi.

Frankfurt Türk Kültür Merkezi’ndeki ilk buluşmada Hessen ADD’nin eğitim, kültür ve gençlikten sorumlu yönetim kurulu üyesi Dr. Yalın Gündüz “Okumanın iyiliği, güzelliği ve gerekliliği hakkında bir şey anlatmamıza gerek yok. En cahil insan dahi bilir ki okumak, öğrenmek, bilmek her şeyin üstesindedir. Etkinliğimizde okuması tamamlanan edebiyat ya da edebiyat dışı her türlü kitap gruba tanıtılacak, karşı yorumlar alınacak” açıklamasını yaparak gelecekteki buluşmalarda daha fazla ilgi ve daha fazla vatandaşlarımızı beklediklerini söyledi.

Umut şiirleri

Aylak Adam ve Anayurt Oteli adlı romanlarında psikolojik yabancılaşma ve yalnızlık temasını başarıyla işleyen ve modern Türk edebiyatının önde gelen ustaları arasında yer alan Yusuf Atılgan ‘ın eserinden bölümler okuyan Dr. Gündüz ayrıca Turgay Fişekçi tarafından dernenip “Türk Yazınından Seçilmiş Umut Şiirleri “adıyla kitaplaştırdığı şiirlerden bazılarını okudu.

Kendi okudukları beğendikleri kitapları kısaca tanıtan katılımcılar  “Çok güzel bir etkinlik ve bu etkinliğin daha geniş kapsamlı olmasını istiyoruz. Her yerde her şekilde insanlar tarafından okutulması ve bu bilincin herkes tarafından uyandırılması istiyoruz. Daha aktif bir çalışmayla daha fazla insanlara duyurulması, insanlarımızın ise ilgi göstermesi gerektiğini dücünüyoruz” ifadelerine yer verdiler.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version