Site icon DieHaber.Com

Başarılı öğrenciye Yaşar Üniversitesi'nden ödül

Almanya’da okullar eyalet eyalet tatile girerken ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler karne heyecanı yaşamaya başladı.

Yaşar Üniversitesi’nden büyük hizimet

Türkiye’de İzmir’de Yaşar Üniversitesi, Almanya’da öğrenim gören başarılı öğrencilere çok özel bir ödül vererek İzmir’e davet etti. Eğitimin en büyük destekçilerinden olan Yaşar Üniversitesi örnek teşkil edecek “Başarılı Türk – Alman Öğrenciler için Yaz Okulu” projesi , tanıtım etkinlikleriyle Türkiye’de ve özellikle İzmir’de okumak isteyen öğrenciler okulla tanışacak, hemde kent ve çevresini gezerek tatil yapacak.
“Başarılı Öğrenciye Tatil  ve Okul Tanıtımı” projesi ile Berlin, Münih, Frankfurt, Köln veya Stuttgart’tan İzmir’e bir öğretmen refakatında gidecek 14 öğrenci arasında yer alan 16 yaşındaki Mehmet Pektaş, “Türkiye’ye gideceğim için çok sevinçli ve heyecan içindeyim” dedi.
Ehringshausen Ortaokulu 10. Sınıfı 1.2 not ortalamasıyla geçen Malatyalı Sever ve Hülya Pektaş’ın oğulları Mehmet, “Yaz tatili sonrası Wetzlar Goethe Lisesl’ne gideceğim. Derslerime çalışıp iyi bir not almakla verilen ödül beni çok sevindirip mutlu ettiği gibi dahada hırslandırdı. İlerde Üniversiteyi İzmir’de okumak istiyorum. Atom veya makine mühendisi olmak istiyorum ” dedi.

Türkçe öğretmeninden tebrik ve övgü

Okuldaki Türkçe Anadili öğretmeni Mehmet Şaşmaz’da başarılı, çalışkan öğrenci olan Mehmet Pektaş’a ,”Mehmet’in Almanca , Matematik ve Fen dersleri en iyi not olan 1.  Ayrıca İngilizce ve Türkçe dil beceriside çok iyi  olan Mehmet, Yaşar Üniversitesi’nin öğrenci elçisi olabilecek olgunlukta ve gerekli becerilere sahip”. diyerek övgüler yağdırdı . Öğretmen Şaşmaz ayrıca başarılı öğrenciye ,” 15 Temmuz’da Türkiye” kitabı ile üzerinde Türkiye haritası ve  “Ben bir Türk’üm ” yazısı bulunan ay yıldızlı Türk bayraklı tişört hediye ederek başarısını kutladı.

Ödül hem tatil hem tanıtım

30 Temmuz – 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Almanya’dan çeşitli kentlerindeki 14 okul birincisi ve bir öğretmen İzmir’e giderek Yaşar Üniversitesi Kampüsü içindeki yurtlarda konaklayacak. Program kapsamında öğrenciler Yaşar Üniversitesi’nde görevli akademik personel tarafından örnek dersler ve bölüm tanıtımlarından faydalanırken, Şirince, Çeşme ve İzmir şehir merkezi turları ile çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacaklardır. Etkinlik sonrasında ayrıca tüm katılımcılara Yaşar Üniversitesi tarafından ayrıca katılım belgesi verileceği kaydedildi.
İsa DEVEÇEKEN/ EHRİNGSHAUSEN                               

Exit mobile version