Site icon DieHaber.Com

Necmiye Öztürk gönülleri fethetti

Gelsenkirchen’de 13 yıl önce kurduğu ve başkanlık görevini bugüne kadar yürüten Necmiye Öztürk, Gelsenkirchen Büyükşehir Belediyesi’nin 11. kez verdiği ‘2017 Gönüllülük Ödülü’ne layık görüldü.

Öksüz büyüdü

Öztürk, ödülünü Gelsenkirchen Belediye Sarayı’nda gerçekleşen törende Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Baranowski’nin elinden aldı. Törende hayatı anlatılırken göz yaşlarına boğulan Necmiye Öztürk yaptığı konuşmada öksüz büyüdüğünü, bu yüzden okuyamadığını ve bu yüzden kendini yardım bekleyen insanlara adadığını söyledi.
Gelsenkirchen 2017 Gönüllülük Ödülü Türk-Alman Yardımsevenler Derneği’ne 13 yıl boyunca 100’ü aşkın Türkiye’deki öğrencilere bursun yanında Türkiye’deki engellilere tekerlekli sandalye yardımları, Gelsenkirchen’deki çocuk yuvalarındaki çocuklara yardım, 2013’de Manisa’nin Salihli ilçesinde bir ilkoukulu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etmeleri ve Türk Engelli Vakfı’nın bir sınıfını donatarak eğitime hazır hale getirmesinden dolayı verildiği açıklandı. Necmiye Öztürk’e 2 bin Euro da para ödülü verildi. Öztürk, 2 bin Euro’nun derneğin yardım faaliyetlerinde kullanılacağını ifade etti. (mozaik-gazete.de)

Exit mobile version