Site icon DieHaber.Com

Öğretmenler Günü’nde Eğitim Balosu

Öğretmenler Günü’nde Eğitim Balosu

ALMANYA’DA Türk- Alman Eğitim Platformu Hessen’in bu yıl ilk kez eyaletin Hanau Kenti’nde düzenlediği yemekli eğitim balosuna yoğun ilgi oldu.
Eyaletteki Türk öğrencilere destek amaçlı kuruman derneğin Hanau Grosser Arkadensaal Wilhelmsbad’ta ki tarihi salonda yapılan dört dörtlük etkinlik adeta göz kamaştırdı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlayan ve Kübra Keçeci’nin sunduğu gecede yapılan tombala çekilişinde kıymetli zengin ikramiyeler sahiplerini bulurken, balo ve tombala çekilişinden elde edilen tüm gelirin Türkiye’deki yardıma muhtaç öğrencilere gönderileceği kaydedildi.
Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiği konuşmasında Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Türk çocuklarının eğitimli yetişmelerini isteyerek, ”Eğitim yine eğitim“ dedi ve Türk ebeveynlerin çocuklarının eğitimine çok önem vermelerini ve dikkat etmelerini söyledi.
Etkinliğe katılan Hessen eyaletine bağlı Heusenstamm kasabasının SPD’li Belediye Başkanı Halil Öztaş,”Türklerin her dalda başarılı olmaları hepimizin isteği. Türk Aileler çocuklarının eğitimine önem versinler, çocuklarımız yönetici pozisyonunlarında çoğalsınlar”diyerek çocukların yetişmesinde çok önemli yer tutan öğretmenler gününü kutladı.
Gitarist Serkan eşliğinde sahne alan Ahu söylediği şarkılarla geceye neşe kattı. Etkinliğe katılan büyük çoğunluğu öğretmen ve akademi öğrencileri olan konuklar DJ’nin yaptığı müzikler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip eğlendiler.
Etkinlikte istek üzerine şarkı söyleyen Dr. Yasemin Elgün’de beğeni toplayıp alkışlandı. Geceyi organize eden Türk -Alman Eğltim Platformu Hessen’in yöneticileri Yadel Oktay-Coskun ile Banu Atak, platformun organize ettiği Türk öğrencilere gönüllü olarak Türk Kültür Merkezi’nde ki kurslarda eğitmenlik yaparak eğitim desteği veren öğretmen ve üniversite öğrencilerine teşekkür plaketi takdim ettiler.  İsa DEVEÇEKEN/ HANAU
Exit mobile version