Site icon DieHaber.Com

Öğretmenler Günü, Frankfurt’ta kutlandı

Öğretmenler Günü, Frankfurt'ta kutlandı

ALMANYA’DA Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Hessen Eyaleti Türk Öğretmenler Derneği tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamaya Hessen eyaletinin çeşitli bölgelerinde görev yapan öğretmenler, eşleri ve yakınları katıldı.

Frankfurt’ta Türkçe Anadili Öğretmenliği yapan Orhan Irmak’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte ,Ben bir öğretmenim “şiirini okuyarak duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlikte konuşan  Frankfurt Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Bora Başaran, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün önemine dikkat çekerek, ”Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Başöğretmen ünvanının verilişinin 90’ıncı Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının ise 37.’si büyük bir coşku içinde kutluyoruz” dedi ve eyalet bazında 43 öğretmenin Türkçe anadili dersleri öğretmenliği yaptığını söyledi.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ve öğretmen olan eşi Hikmet Karartı ile birlikte katıldığı etkinlikte ,öğretmenlerin her fırsattan istifade ederek halka koşmasını vurguladığı konuşmasında Anne ve babasının öğretmen olduğunu hatırlatıp Başöğretmen Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek güven duyduğu öğretmenlerimiz, bu övgüye layık olmak için büyük bir emek vermektedir” sözlerini hatırlatıp eğitimin özellikle Türk çocuklarının eğitimli olmalarını önemine dikkat çekti.

Başkonsolosu Burak Karartı ayrıca eyaletteki veli derneklerinin çoğalıp daha işler hale gelmesi için çalışmalar başlatıldığını sözlerine ekledi. Ayrıca öğretmenler günü ile ilgili bakanlığın hatırlattığı film izletildi. Konuşmaların ardından sahne alan öğretmenlerden oluşan TÖDER Korosu başta Atatürk’ün sevdiği türküler olmak üzere söyledikleri buram buram Anadolu kokan türlükerle geceye neşe kattılar. Müziğin ardından konuklara hazırlanan yiyecek ve içecek ikramı sunuldu. İsa DEVEÇEKEN/ FRANFURT

Exit mobile version