Site icon DieHaber.Com

Öğrencilerden duygu dolu sözler

Türk Dili ve Kültürü öğretmenlerinden Mine Savaş eşliğinde okul arkadaşlarıyla geldiği Frankfurt Başkonsolosluğu’nda Başkonsolosluk koltuğuna ilk olarak oturan Ece Naz Üzer eğitime önem vereceğini vurguladığı konuşmasında, “Bu koltuğa temsili de olsa oturmak benim için çok gurur verici ve tarifsiz bir duygu” dedi.

Frankfurt Kantschule öğrencisi Nasuh Savaş da Başkonsolosluk makamına oturarak, çalışanlara talimatlar verdi ve velilerin eğitime önem vermelerini istedi.
Makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla geleneksel olarak kısa bir süre çocuklara bırakan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ise, “Çocuklarımızın yaşam haklarını korumalı ve eğitim konusunda asla taviz verilmemeliyiz. Eğitimli bir gençlik demek sağlam yarınları olan ve emin adımlarla sözünü geçirebilen bir ülke demektir” diye konuştu ve konsolosluk çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler verip onların sorularını yanıtladı.

Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte Türk öğrencilere yiyecek ve içecek ikramı yanında çeşitli oyuncak ve kitaplarda hediye edildi.
İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version