Site icon DieHaber.Com

Öğrenci ve yetkilileri buluşturdu

Alman Hür Demokrat Parti‘ den (FDP) Bavyera Eyalet Milletvekili adayı olan Batı Trakya Türkleri’nden Bülent Ekrem tarafından hazırlanan Eğitim ve Uyum konulu toplantı Herzogenaurach ve çevresinde yaşamakta olan gençler arasında büyük ilgi gördü.

Partililer de katıldı

Siyasetçi Bülent Ekrem’in organizesinde Herzogenaurach’daki Hofgarten’de düzenlenen ve Ekonomi uzmanı Doc. İsmail Akpınar ile diğer FDP Milletvekili adayı Matthias Fischbach’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Erlangen Friedrich Alexander Üniversitesi öğrencileri ile birlikte partililer katıldı.
Bülent Ekrem’in sunduğu programa konuşmacı olarak katılan Doc. İsmail Akpınar konuşmasında özetle Alman eğitimindeki sorunlar ve Türk kökenli öğrencilerin Almanya’ya katkısına değinirken, bir diğer konuşmacı Matthias Fischbach tarafından FDP’nin eğitim programı tanıtıldı.
Soru-Cevap şeklinde geçen programın sonunda söz alan Milletvekili adayı Bülent Ekrem, 80’li yıllardaki eğitimin zorluklarına dikkat çekerek, eğitim bu gün daha iyi bir düzeyde olsada eksikliklerin halen giderilemediğini bildirdi.
Üç yıl önce Türk kökenli velilerin şikayeti üzerine Herzogenaurach Milli Eğitim Müdürü ile görüşerek geçici sınıfların kurulmasına katkı sağladığını ifade eden Ekrem, eğitim ile ilgili çalışmalarının Bavyera genelinde de devam edeceğini bildirdi.Taner TÜZÜN / HERZOGENAURACH

Exit mobile version