Site icon DieHaber.Com

Öfke ile başa nasıl çıkılır

Öfke’nin sevinç ve acı gibi hayatın bir parçası olduğunu unutmamak gerekir.  Tüm duygular gibi, biyolojik bir anlamı vardır. Bizi ve başkalarının bizi rahatsız ettiğini gösterir ve bizi dövüş ile çatışma için hazırlar. Öfkeyle kalkan zararla oturur diye bir söz var. Öfke ile başa çıkmanın yolarını şöyle sıralayabiliriz:

Öfkeyi kabul edin: Aktif hale gelmeden öfkenizi hissetmenize izin verin. Bu yöntem mesafe kazanmak için yardımcı olur. Bir süre sonra sinirler sakinleştir, hormonlar düzelir ve tekrar net bir kafaya sahip olunur.

 Kendinizi sorgulayın: Duygular sinyallerdir. Öfke sana bir şeylerin seni rahatsız ettiğini söyler. Bunun altında genellikle bir ihtiyaç yatar, sizin için önemli olan bir şey. Bu ihtiyaç nedir? Bunu fark ederseniz, tatmin edecek yollar daha net görünür.

Dikkatinizi dağıtın:Öfkenizin nedenlerini değiştirmek için bir şey yapamazsanız, o zaman dikkat dağıtmak ve başka şeylere odanmak iyi bir fikirdir. Spor, bahçe veya oyun gibi kendinizi başka bir aktiviteye tamamıyla ithaf edin. Bu hızlı bir şekilde iyi durumda olmaya yardımcı olur ve ayrıca tansiyonu azaltır.

Bu çabaya değer mi?Bu konuda üzülmek için durum gerçekten buna değer mi? Eğer değilse, öfkenizin geçmesine izin verin ve unutun. Bunu kendinize şu soruyu sorarak destekleyebilirsiniz: Bir ay içinde bu durum hakkında nasıl düşüneceğim? Ya da bir yıl içinde? O zaman, şu anda sizi üzen pek çok şey göreceli/önemsiz olabiliyor.

Exit mobile version