Site icon DieHaber.Com

Nürnberg’de emekliler her hafta buluşuyor

Nürnberg

Emekliler grubunun kökeni 1980’lere dayanıyor. Dönemin Türkdanış (AWO Arbeiter Wohlfahrt) danışma merkezinin danışmanlarından merhum Alpay Şakar tarafından, Çayevi’nde düzenlenen toplantılarla başladı. Bu toplantılarda müzikal etkinliklerin yanı sıra, emekliler ve çevreleri için toplumsal bir inisiyatif grubu oluşturuldu ve bu buluşmalar zamanla geleneksel hale geldi.

Yalnızlığa Çare

Grup, Villa-Leon’da bir araya gelerek hayatını kaybedenleri anma ve bol sohbet imkanı bulma fırsatı sunuyor. Katılım sayısı bazen 35 kişiye ulaşırken bazen daha az oluyor. Gelemeyen üyeler önceden haber veriyorlar.

Kadınların Önemli Rolü

Grubun organizasyonunda önemli rol oynayan Fikri Karakuş, emeklilerin çoğunluğunun kadınlardan oluştuğunu belirtiyor. Karakuş, grup üyelerinin zamanla tanışıp arkadaşlık bağları oluşturduklarını ve güvenli bir ortamda bulunduklarını ifade ediyor. Grup üyelerinin bir kısmı bahar aylarında Türkiye’ye giderek hasret gideriyor ve 3-5 ay kaldıktan sonra dönebiliyorlar. WhatsApp üzerinden sürekli iletişim halinde kalınıyor.

Ortak Masraflar

Grup, çay, şeker, kahve gibi ihtiyaçları ortak kasadan karşılıyor. Yiyecekler katılımcılar tarafından hazırlanıp getiriliyor ya da katılamayanlar bağış kasasına katkıda bulunuyor. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version