Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Yeni Camii, DİTİB’e Geçti ve Yenilenerek Pırıl Pırıl Bir Görünüme Kavuştu

Şaban Hoca Camii

Nürnberg’in merkezindeki Plärrer Meydanı’nda bulunan ve eski adıyla Şaban Hoca Camii olarak bilinen Yeni Camii, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Plärrer Aksa Camii olarak yaklaşık dokuz ay önce başlatılan tamirat çalışmalarının ardından yenilendi. 400 metrekare büyüklüğünde olan ve 600 kişinin aynı anda namaz kılabilmesi için tasarlanan ibadethane, tamiratın tamamlanmasının ardından Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala cemaate açıldı.

Tamirata Dokuz Ay Önce Başlandı

1987 yılında Çankırı’lı eski Din Hizmetleri Ataşesi Şaban Kandemir tarafından kurulan ve şu anda yaklaşık 100 üyesi bulunan Plärrer Aksa Camii’nde, altı yıl önce başkan olarak göreve başlayan Antakyalı Cemil Kimyacıoğlu, caminin DİTİB’e bağlanması ve ufak tadilatlar yapılmasıyla hizmete başladıklarını belirtti. Dokuz ay önce ibadethaneyi restorasyondan geçirme kararı aldıklarını ve birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Kimyacıoğlu, içerideki küf kokusu ve temel sorunların üstesinden gelerek camiyi güzel bir şekle getirdiklerini söyledi. Başlangıçta 100 bin Euro olarak planlanan masrafın 350 bin Euro’ya ulaştığını ve vatandaşların yardımlarını beklediklerini dile getirdi. İnşaat çalışmalarını üstlenen H&S’nin sahibi Halil Sağıroğlu’na da teşekkürlerini iletti.

DİTİB’e Bağlılık Önemli

Başkan Kimyacıoğlu, DİTİB’e olan bağlılıklarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu bağlılık sayesinde Ramazan ayında Umre, Haç, Kurban kesimi gibi etkinliklerin yanı sıra çocuklara, gençlere ve ebeveynlere yönelik eğitim programlarının devam ettiğini belirtti. Ancak, geçen yıl boyunca camide verilen iftar yemekleri programının bu yıl inşaat nedeniyle sadece bir gün gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version