Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Türkiye – Almanya Film Festivali’nin 28. Yılı Coşkuyla Başladı

Türkiye - Almanya Film Festivali

On gün sürecek festivalde, Türk sinemasının duayeni Hale Soygazi ve Alman sinemasının unutulmaz ismi İris Berben, geleneksel onur ödüllerine layık görüldü. Açılış filmi olarak ‘Dirsek’ seyirciyle buluştu.

Festivalin açılışı, piyanist Hilde Gard Pohl, baterist Yogo Pausch ve Norbert Meyer-Venus’un müthiş performansı ile başladı. Üçlü, Mozart’ın ünlü ‘Alla turca’ Türk Marşı’nı seslendirdi. Festivalin ön gösteriminde uzun metraj, kısa ve dünya sinemalarından seçme parçalar izleyiciye sunuldu.

Yazar Zeynep Oral, Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çektiği konuşmasında Türkiye’deki kadın cinayetlerine işaret etti ve bu vahşete karşı kadın-erkek birlikte mücadelenin önemini vurguladı. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de kadın haklarına değinerek kadınların korunması gerektiğini belirtti.

Onur ödülleri töreninde, Belediye Kültür Başkanı Dr. Julia Lehner, Hale Soygazi ve İris Berben’in film kariyerlerinden bahsetti ve sanatçıların eski filmlerinden parçalar gösterildi. Hale Soygazi, ödülünü Dr. Julia Lehner’dan alırken, İris Berben’e ödülünü Festival yöneticisi Ayten Akyıldız takdim etti. Hale Soygazi, Kadınlar Günü’nde ödül almanın önemine değinerek, şiddete maruz kalan kadınların yaşadıklarına dikkat çekti.

Festival kapsamında 10 Mart’ta ‘Bir Yudum Sevgi’ filminin gösterimi sonrası Hale Soygazi ile sohbet edilecek. 13 Mart’ta ise Uzun Metraj Jüri üyesi Kenan İmirzalıoğlu ile Türk TV dizilerinin uluslararası başarısı üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

Festival tarihinde onur ödülü alan isimler arasında Heinz Badewitz, Hülya Uçansu, Hülya Koçyiğit, Tunçel Kurtiz, Ferzan Özpetek, Mario Adorf, Zülfü Livaneli ve daha birçok değerli sanatçı bulunuyor.

Ödüller, en iyi film, en iyi kadın ve erkek oyuncu, Büyük Jüri ve Seyirci ödülleri olmak üzere 16 Mart 2023 tarihinde CineCitta Arena’da sahiplerini bulacak. Festival boyunca Tafelhalle, Künstlerhaus, Cine Citta ve Arena salonlarında çeşitli gösterimler yapılacak. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version