Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali Başlıyor

Türkiye-Almanya Film Festivali

Festival, Türkiye ve Almanya sinemasının dünya çapında bir araya geldiği tek platform olarak, bu yıl 16’sı Almanya, uluslararası ve dünya prömiyeri olmak üzere toplam 37 güncel uzun metrajlı film, kısa film ve belgeseli izleyici ile buluşturacak. 25 filmin yarışacağı festivalde, sanatçılarla yapılan film tartışmaları ve hem Türkiye’de hem de Almanya’da güncel tartışmalı konular üzerine panel tartışmaları da programda yer alıyor. Festivalin açılışında onur ödülleri İris Berben ve Hale Soygazi’ye verilecek. Açılış filmi olarak Alman-Türk yönetmen Aslı Özarslan’ın “Ellbogen” adlı filmi gösterilecek.

Festival Direktörü Ayten Akyıldız, festivalin 28. edisyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu zor günlerde iyi bir sinema programı ortaya koyabildiğimiz için son derece mutluyum. 8 Mart’taki açılışta, toplumsal sınırları aşmaya katkıda bulunan ve önyargıları sorgulayan İris Berben ve Hale Soygazi gibi iki değerli sanatçımızı onurlandıracağız,” dedi. Akyıldız, festivalin kadınların ön plana çıkarıldığı ve toplumdaki çeşitliliğin yansıtıldığı bir platform olmasından özellikle memnun olduğunu belirtti.

Festival, kadın yönetmen ve oyuncuların eserleri ve temalarıyla öne çıkıyor. Kısa ve uzun metrajlı film yarışmaları uzman jüriler tarafından değerlendirilecek. Festival, 8 Mart saat 19.00’da Tafelhalle’de Iris Berben ve Hale Soygazi’nin onur ödüllerini kabul edeceği gala ile başlayacak. Gala sonrası Aslı Özarslan’ın “Ellbogen” filmi gösterilecek ve yönetmen ile başrol oyuncusu Melia Kara izleyicilerle bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ödül töreni, 16 Mart saat 21.00’de CineCittà Arena’da yapılacak ve dört yarışmada toplam dokuz ödül sahiplerini bulacak. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version