Site icon DieHaber.Com

Nürnberg Mavi Gecede Türkiye tanıtıldı

Almanya’nın en önemli kültürel faaliyetlerinde biri olan Mavi Gece (Die BlauNacht) etkinliği kent merkezinde gerçekleşti.

Türkiye tanıtıldı

Mavi Gece’de kent merkezi, özellikle Nürnberg’in turistik yerlerinden biri olan Haupt Mark mavi ışıklarla donatılırken, halk akın akın buraya geldi. Bavyera Memleket Bakanlığı binası içinde de, “Konsoloslukların Uzun Gecesi“ etkinliğinde, 11 ülke konsolosluğu, kendi ülkelerini tanıttı. Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğunun tanıtım standı dolup taşarken, Konsolos Gürol Baş ile Konsolosluk mensupları, ziyaretçilere Türkiye’yi tanıtarak, onlara baklava, tulumba tatlısı ve çeşitli hediyeler sundular. THY bürosu da aynı stantta, Satış Müdiresi Sümeyye Ay tarafından tanıtıldı.

140 bin kişi ziyaret etti.

Mavi Gece sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, etkinliği, 140 bin kişinin takip ettiği açıklandı. Çeşitli sanat ve eğlencelerle dolu iki gün yaşayan Nürnberg ve çeviresiden gelenler hoşça vakit geçirdiler. Nürnberg Başkonsolosluğu standını ziyaret eden, Oto Hasar Bilirkişisi Atilla Öztürk adlı vatandaşımız, Nürnberg Türkleri adına  bir jest yaptı ve Konsolos Gürol Baş’a bir buket çiçek vererek, ona Türkiye’yi en iyi şekilde tanıttıkları için teşekkür etti. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version