Site icon DieHaber.Com

Nürnberg, Eğlence ve Bahçecilik Fuarı’na Ev Sahipliği Yapıyor

Fatma Taşan Cebeci

Fuar, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin de katıldığı bir açılış töreniyle başladı. Fuarda Türkiye’yi temsil eden Kemer Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de Kemer standını ziyaret ederek desteklerini gösterdi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Filiz Ceylan Eraslan ve Kemer Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Cemal Şahin, fuarın ilk gününe ilişkin izlenimlerini paylaştı. Eraslan ve Şahin, Nürnberg halkının Türkiye’ye ve özellikle Kemer’e büyük bir sempati duyduğunu, bu ilginin Kemer ve Antalya ile Nürnberg ve Schwabach arasındaki kardeş şehir ilişkileri sayesinde daha da güçlendiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Turizm Bakanlığı’nın bu tür fuarlara ilgi göstermesinin önemine vurgu yapıldı.

Fuarın ilgi çekici anlarından biri de, Fuar İdaresi Başkanı Heiko König’in, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile yaptığı sohbette Mustafa Kemal Atatürk’e olan hayranlığını dile getirmesi oldu. König, Atatürk’ün modern Türkiye’sinin, kadınlara oy hakkı tanıma konusunda Almanya’dan daha ileri olduğunu ifade etti.

Fuar kapsamında, Bad Windsheim’daki açık hava müzesinde Türk misafir işçilerin hikayelerinin anlatıldığı göç temalı bir sergi de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Fuar, 25 Şubat’a kadar devam edecek ve ziyaretçilere kampçılık, lüks karavanlar, bahçe ve ev dekorasyonu gibi konularda ilham kaynağı olacak. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version