Site icon DieHaber.Com

NSU kurbanı İsmail Yaşar'ın kızı mağdur oldu

Almanya’nın Herne kentinde yaşayan ırkçı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü kurbanlarından İsmail Yaşar’ın kızı Dilek Özcan (37) ve ailesi evlerinde çıkan yangından sonra sokakta kaldı.

Bir kişi öldü

Sabah Gazetisi’nden Cengiz Parlayan’ın haberinde geçtiğimiz Pazartesi günü saat 15.30 sularında Özcan ailesinin oturdukları binanın ikinci katında yangın çıkmış ve 57 yaşındaki bir Alman hayatını kaybetmişti.

Herşeyleri gitti

Olay günü evde olduklarını anlatan Dilek Özcan’ın eşi Tayfur Özcan (39), ’’Birden yangın alarmı çalmaya başladı. Hemen üst kata çıktım. Alman komşumuzun kapısından duman sızdığını gördüm. Bağırdım kapıyı açmadı. Bunun üzerine kapıyı kırdım. Yine ona seslendim. Ses geliyordu ama göremiyordum. Alevler ve duman her yeri kaplamıştı. Ne yaptıysam dairenin içine giremedim ve kendimi zor dışarı attım. Bunun üzerine aileme koştum ve hepimiz dışarıya kendimizi attık. İtfaiye geldi. Gece saat 01.30 sularına kadar yangını söndürmeye çalıştılar. Bizim tüm eşyalarımız su altında kaldı. Herşeyimizi kaybettik’’dedi.

Ortada kaldık

Alarm sesini duyduklarında panik yaşadıklarını anlatan Dilek Özcan, ’’Uzun bir süre montlarımız olmadığı halde sokakta soğukta kaldık. Daha sonra yan binadaki birahaneye bizi aldılar. Daha sonra belediye yetkilileri bize nerde kalacağımızı sordular. Biz de kız kardeşimizde kalacağımızı söyledik. Bugün yangından sonra üçüncü gün bize hiçbir yerden hala yardım ulaşmış değil. Halimizi soran yok. Hatta bizi evsizlerin kaldıkları yurtlara yerleştirebileceklerini söyleniyor. Biz burda kız kardeşimizde küçük bir evde kalıyoruz. Biz beş kişiyiz. Onlar da beş kişi bir dairede yaşamaya çalışıyoruz. Herşeyimizi kaybettik. Sigortamız da yok. Ortada kaldık diyebilirim’’

Destek bekliyoruz

NSU süreci boyunca birçok zorluklar yaşadıklarını belirten Dilek Özcan, ’’Kundaklama olup olmadığı konusunda bir bilgimiz yok. Ama insanın yaşadığımız tüm zorlu süreçlerden dolayı ister istemez aklından geçmiyor değil. Kendimiz çok kötü hissediyorum. Tam NSU sürecini kapatacağımız zaman böyle bir felaketle karşılaştık. Çok perişan haldeyiz. Hayatımızı düzene sokmaya, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Yeni bir hayata başlayalım derken tekrar başa döndük. Desteğe ihtiyacmız var. Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Sadece birkaç giysi kurtarabildik’’ şeklinde konuştu.
İsmail Yaşar 9 Haziran 2005 tarihinde Nürnberg şehrinde işlettiği döner büfesinde kafasına ve kalbine sıkılan dört kurşunla katledilmişti. Yaşar, NSU’nun bilinen altıncı kurbanlarındandı. Cinayetin ardından görgü şahitleri sabah saatlerinde iki bisikletli şüpheli gördüklerini ve beş el silah sesi duyduklarını anlatmışlardı.

Exit mobile version