Site icon DieHaber.Com

Noel pazarında Antalya standı göz kamaştırdı

Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir

Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği tarafından hazırlanan stantta, Antalya’nın kültürel ve turistik zenginlikleri tanıtıldı. Standta, seramik ürünler, el yapımı tekstil işleri, bakır işlemeler, lokum ve baklava gibi hediyelik eşyalar sergilendi. Ziyaretçiler ayrıca, Türk çayı ve salep gibi içecekler de ikram edildi.

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, standın açılışında yaptığı konuşmada, Antalya standının Nürnberg’in önemli bir markası olan Noel pazarında yer almasının Antalya’nın tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Cebeci, “Her yıl iki buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği Noel pazarı, Antalya’nın tanıtımında büyük katkı sağlıyor” dedi.

Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği Başkanı Rıza Özlek ise, stant ile Antalya’nın kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Özlek, “Noel pazarı, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Bu stant ile Antalya’yı dünyanın dört bir yanındaki insanlara tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Nürnberg Noel pazarı, 1628 yılından beri düzenleniyor. Her yıl 2,5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan pazar, dünyanın en eski ve en popüler Noel pazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version